Datum: 25/01/2009 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade du Pairay
Lierse laat zege en leiding liggen in Luik
Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse laat zege en leiding liggen in Luik
Foto: © SC

Titelkandidaat Lierse kon vandaag naast STVV aan de leiding komen. Daarvoor moest het wel winnen op het veld van Luik, de kampioen van de gelijke spelen. Abdel Wahed bracht Lierse op voorsprong, Legros maakte deze ongedaan. Een billijk gelijkspel!

Aanvankelijk leek Lierse de betere ploeg met al meteen een bedrijvige Kevin Janssens. Hij tikte de bal echter niet iets te ver voor zich uit en doelman Govoni was attent. Diezelfde thuisdoelman hield ook Jurgen Cavens van een doelpunt. Luik kwam beter in de wedstrijd maar het doelpunt viel op dat moment verdiend aan de overkant. Op voorzet van Cavens kon Abdel Wahed de bal met de borst (en nadien met de arm?) controleren en binnentrappen. Thomas Radzinski kon Luik voor rust een mokerslag toedienen maar sloeg er niet in Govoni te vloeren. 

De tweede helft vertoonde een ander beeld. Het controlerende Lierse bracht op een hard schot van De Graef niets meer op de mat en het was Luik dat de wedstrijd in handen nam. Het was vooral ex-Lierenaar Ben Van Den Brandt die aan de basis van vele Luikse acties lag. Ook de broertjes Legros, wiens vader overleed deze week, hielden de Lierse-defensie aan de praat. Een kwartier voor tijd gebeurde dan wat er al langer in de lucht hing. Van Den Brandt opende goed op Gauillaume Legros die de bal beheerst naast Kujovic in doel devieerde. De jongste van de broertjes Legros barstte in tranen uit. Lierse leek niet meer bij machte om daar nog iets tegenover te stellen. Beste kans was nog voor Bojovic, heerlijk getrapt maar even mooi gered door doelman Govoni.

Een billijk gelijkspel bleef het resultaat wat vooral bij Lierse voor een wrange nasmaak zal zorgen. Omdat STVV 'bye' was konden de Pallieters mee aan de leiding komen. Nu naderen ze tot op twee punten.

Herbeleef Luik FC - Lierse SK