Maldegem
Terjoden-Welle
Datum: 24/01/2009 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Maurice Dewaelestadion
Maldegem kan de opmars van Terjoden niet stuiten
Gentil Dossche
| 0 reacties
Maldegem kan de opmars van Terjoden niet stuiten
Foto: © SC

In een bij momenten zeer potige wedstrijd kon Terjoden-Welle het zeil volledig naar zich toetrekken. De race om de 2de periodetitel lijkt bijna beslecht.

Maldegem begon heel snedig aan de wedstrijd. Al in de openingsminuut testte De Zutter de reflexen van de 16-jarige Terjodense doelman. Zijn prachtig schot werd al even schitterend gered door Glenn De Backer. Ondanks licht veldoverwicht voor de thuisploeg was het vooral Terjoden-Welle dat kansen creëerde. Eerst trapte De Rouck naast na een knappe actie van De Smaele en even later kwam doelman Polen goed uit toen De Mol zich doorzette. Daarna begon ook Maldegem meer kansen te creëren. Een harde voorzet van Inghelbrecht kon net geen thuisspeler bereiken. Een kopbal van De Rycke ging nipt naast. De grootste kans van de eerste helft was nog voor de thuisploeg. Inghelbrecht dook alleen voor doel op, maar opnieuw toonde Glenn De Backer zijn klasse.
 
De bezoekers kwamen duidelijk het scherpst uit de kleedkamer. De Mol schilderde het leder op het hoofd van De Smaele die knap binnenkopte. Maldegem reageerde met een schot van De Rycke dat naast vloog. Op het uur verlengde Jeroen De Backer met het hoofd een combinatie De MeesterMartens tegen de touwen. Een 10-tal minuten later mochten de boeken toe. De Smaele bediende De Rouck en Maldegem was uitgeteld.  De laatste kansen waren voor de thuisploeg maar de stand wijzigde niet meer.
 
Door deze overwinning blijft Terjoden-Welle leider in het periodekampioenschap en kan enkel nog door Bellem worden bijgehaald. Volgende week wordt de uitgestelde thuismatch tegen Aalter gespeeld en daarin volstaat één punt om het doel te bereiken.
 
KSK Maldegem: Gregory Polen, Ruben Damme, Sven De Rycke, Pieter Inghelbrecht, Sam Van Moorhem, Sander Cools (61’ Tim Feys), Arne De Smet (46’ Diego Van Malderen), Lander De Zutter, Jeroen Calsyn (70’ Yannick Van De Voorde), Philip Van Eeghem, Gerdi Volckaert.
 
SK Terjoden-Welle: Glenn De Backer, Gerdi De Meester, Glenn Van Den Branden, Yves Bellon (23’ Joeri De Baeremaeker), Jeroen De Backer, Nico Van Der Stock, Tom De Smaele, Gregory De Mol, Werner Martens (77’ Tom De Swaef), Yannick De Rouck (75’ Jelle de Roeck), Kjell Dooremont

Doelpunten: 47’ De Smaele 0-1; 60’ J. De Backer 0-2; 72’ De Rouck 0-3