Lierse kent weinig moeite met UR Namen

viki meeuwis
| 5 reacties

Lierse ontving zaterdagavond UR Namen op het Lisp. De wedstrijd tegen de laatste in het klassement mocht geen moeilijkheden opwerpen voor Lierse en dat deed het ook niet. De Pallieters wonnen makkelijk met 4-0.

Al na vijf minuten kwam de eerste kans. Cavens zette Radzinski op weg die met de linkervoet de bal richting doel stuurde maar keeper Van Grootenbruel bracht goed weerwerk. Lierse bleef de kansen opstapelen en ook Samir deed zijn duit in het zakje, tot drie keer toe in de eerste helft. De eerste kans kwam na een corner maar de bal ging voorlangs. Cavens stak een handje toe maar Samir schoot de bal eerst over en bij de herkansing de bal naast het doel. Cavens was goed op dreef want ook Radzinski zette hij op weg maar die kreeg de bal niet goed op de voet waardoor ook die bal naast het doel terecht kwam. Met nog tien minuten te gaan kreeg Lierse een penalty toegewezen na een handsbal van een verdediger van Namen. Die werd mooi in een doelpunt omgezet door Jurgen Cavens. Samir die maar wat graag zelf wou scoren schoot de laatste kans van de eerste helft over doel. Lierse ging rusten met een 1-0 voorsprong.

Na de rust besloten de mannen van trainer Helleputte om de klus snel te klaren. In de 60e minuut kwam de bal tot bij Radzinski die de bal mooi klaarlegde voor Wahed die de 2-0 op het scorebord zette. Iets later kwam Cavens alleen voor doel en de 3-0 binnenschoot. Met nog een tien minuten te gaan wist de solide spelende Cavens Wahed richting doel te sturen. Selemani, die mocht invallen voor De Graef kon de bal in doel werken en zo de 4-0 eindstand vastleggen. In een wanhoopspoging slaagde Bubic erin om toch nog een kansje voor Namen te versieren maar doelman Kujovic kende er weinig moeite mee. Met deze overwinning staat Lierse nu op 46 punten, evenveel als Sint Truiden dat niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Antwerp.