Terjoden-Welle
Aalter Eendracht
Datum: 01/02/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Sportpark Terjoden
Terjoden periodekampioen na gelijkspel tegen Aalter
Gentil Dossche
| 0 reacties
Terjoden periodekampioen na gelijkspel tegen Aalter
Foto: © SC

Met een scoreloos gelijkspel pakte Terjoden-Welle de tweede periode. Eendracht Aalter is er niet in geslaagd de stunt van vorige week te herhalen.

De studieronde in de eerste helft duurde ontzettend lang. Pas na twintig minuten kregen de bezoekers een eerste kans via Bekaert. Zijn bal ging naast het doel van Glenn De Backer. Na slecht wegwerken achteraan bij Terjoden-Welle trapte De Smet via een verdediger in hoekschop. Gerdi De Meester zorgde kort voor de rust voor het eerste gevaar van de thuisploeg. De flankspeler trapte voorlangs. Even later verstuurde hij een voorzet die via Davy Baudewijn en Gregory De Mol in hoekschop verdween.
 
Ook de tweede helft bracht amper beterschap in het spelbeeld. Op het uur kreeg Werner Martens de beste kans voor thuisploeg maar de bezoekende doelman pakte uit met een knappe voetreflex. Even later ging Tom De Smaele op wandel door de Aalterse verdediging. Ook hij geraakte niet voorbij een secure Baudewijn. Hetzelfde lot was Yannick De Rouck beschoren. Op voorzet van De Smaele kopte De Rouck net naast het kruishout.
Door het gelijke spel van Bellem tegen SK Lebbeke deed de uitslag op Terjoden-Welle er nog weinig toe. De tweede periode is voor Terjoden-Welle, dat, na een dramatische start nu al met een prijs kan pronken. Volgende week is Terjoden gastheer voor JV Kruibeke.
 
SK Terjoden-Welle: Glenn De Backer, Gerdi De Meester, Glenn Van Den Branden, Joeri De Baeremaeker, Jeroen De Backer, Nico Van Der Stock, Tom De Smaele (84’ Kjell Dooremont), Gregory De Mol (76’ Jelle De Roeck), Tom De Swaef, Werner Martens, Yannick De Rouck (89’ Niels Moock). Res: Wouter Arys
 
KVE Aalter: Davy Baudewijn, Peter De Poorter, Dimitri Van De Veire, Pieter Busschaert, Roeland Sucaet, Frederik Arnauw, David Bekaert, Yarne Wullaert (80’ Leander Lootens), Jens Van Den Broecke, Thomas Arnauw, Birger De Smet (75’ Kevin Wullaert). Res: Hannes Sneppe, Thomas Taveirne
 
Doelpunten: geen