Speeldag: Speeldag 25
Stadion: White Hart Lane
Spurs verprutsen man-meer-situatie tegen Arsenal
Jeroen Pyl

Tottenham Hotspur en Arsenal hebben in de Londense derby 0-0 gelijkgespeeld. The Spurs lieten zo na een belangrijke zege te pakken op hun aartsrivaal, dat meer dan vijftig minuten met tien man speelde na de uitsluiting van Emmanuel Eboué.

De thuisploeg greep Arsenal onmiddellijk bij de keel en zorgde voor aardig wat doelgevaar in de eerste twintig minuten. Voormalig Beveren-speler Eboué pakte na zeventien minuten zijn eerste gele kaart na onnodig protest. Arsenal verloor na een half uur spelen spits Emmanuel Adebayor met een blessure. Tot overmaat van ramp pakte Eboué twee minuten later zijn tweede gele kaart na verwijten aan het adres van Luka Modric.

In het vierde kwartier drukte Tottenham de Gunners terug op de eigen helft. Robbie Keane, die zijn terugkeer van Liverpool vierde met de kapiteinsband, kopte de beste kans van dichtbij over na een puike voorzet van Aaron Lennon. Na een uur spelen herstelde Arsenal het evenwicht. De manschappen van Arsène Wenger hielden de bal goed in de ploeg en stonden bovendien weinig doelgevaar toe.

Song en Bendtner kregen zelfs nog de beste kansen voor de bezoekers, maar geraakten niet voorbij Cudicini. Het slotoffensief van Tottenham bleef uit, maar in de toegevoegde tijd kon Modric toch nog op Almunia afstevenen. De Kroaat faalde echter oog in oog met de Arsenal-doelman. Met de puntendeling schieten beide ploegen niets op in de rangschikking. (AN)