Datum: 08/02/2009 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Bergestadion
Tienen loopt op Eupens mes
filip broos
| 0 reacties
Tienen loopt op Eupens mes

Met het vooruitzicht op wedstrijden tegen de top 2 deed Tienen er beter aan deze match te winnen maar het stuitte op een sterk Eupen.

Het nieuwe Eupen begon het beste aan de wedstrijd, spits Mombonga zonderde met een kopbal zijn nieuwe maat Milicevic af, deze laatste ondeed zich van de laatste verdediger en speelde de bal zonder moeite voorbij de uitgekomen tiense doelman Schuermans, 0-1.

Tienen probeerde het wel maar het miste duidelijk de geschorste Dufoor om de eupense defensie aan het wankelen te brengen. Het tiense gevaar kwam er dan op stilstaande fases, Belme nam een rechtstreekse vrije schop waar de eupense goalie Petr alle moeite mee had, het was niet duidelijk of de bal al dan niet over de doellijn was geweest. Eupen loerde op de counter met uitblinker Milicevic, hij gaf een voorzet richting Mombonga maar deze kopte de uitgelezen kans voorlangs. Bij Tienen wisselde trainer Nassen van veldbezetting, hij greep terug naar 3 verdedigers van de laatste weken en bracht de zieke Thijs in de ploeg. Door deze wissel slaagde Tienen erin meer grip  te krijgen op de wedstrijd en er werd beter gecombineerd zo kwamen Thijs en  Penga net een stap te laat op voorzet van Da Silva. Net toen iedereen zich opmaakte om de rust in te gaan met een 0-1 viel de gelijkmaker van Tienen.  Een vrije trap van Belme kwam tot bij Penga die de bal overhoeks binnenjoeg, 1-1.
Na de koffie was het vooral Tienen dat op zoek ging naar het tweede doelpunt. Vandecauter bracht de bal voor doel waar Belme de bal in de handen van de bezoekende goalie kopte. Traintafallidis verlengde een bal tot bij Thijs die de bal in doel verlengde maar dat was buiten de grensrechte gerekend die vlagde voor off-side. Eupen bleef dreigen op de counter, Lepiller ging er vandoor maar hij zag zijn schot naast het doel gaan.
Na een afvallende bal knalde Peeters de bal voor Tienen over het doel. 
Eupen kwam dan tegen de gang van het spel op voorsprong toen Bogaerts de bal op het middenveld verspeelde aan Vinamont die de bal tot bij Milicevic bracht, deze aarzelde niet en  bracht Eupen opnieuw op voorsprong. Dit doelpunt sneed de benen af bij de thuisploeg maar toch slaagde ze er toch in om bijna de gelijkmaker te netten, maar Penga zag zijn bal door Petr met een schitterende reflex over het doel getikt worden. Toen Lepiller na en zoveelste counter er met een gestrekt schot 1-3 van maakte was de wedstrijd over en out.

Tienen begint door deze nieuwe nederlaag in mineur aan 2009, het haalde 1 op 12 en zakt in het vooruitzicht met wedstrijden op Lierse en STVV naar een vijde plaats. Eupen daarentegen is door deze overwinning nog niet uit de zorgen maar gezien de vele transfers in het tussenseizoen zouden er weinig problemen mogen zijn om het behoud te verzekeren, volgende week neemt Eupen het op tegen RS Waasland