Analyse Antwerpse vierde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse vierde provinciale
Foto: © SC

In vierde B lijkt SK Berlaar op weg naar de titel. De club heeft al tien punten meer dan de dichtste achtervolger. Wie er in de andere reeksen op kop staat, leest u in onderstaand overzicht.

Vierde A:

Toppers blijven winnen

Olympic blijft winnen in vierde A. Het nam afstand van Boechout en staat nog steeds acht punten voor Berendrecht. Die ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld en won afgelopen weekend de derby van Putte. Ook Heibos won, met 2-1 van Burcht. Borsbeek blijft in het spoor van de derde na 2-0-winst tegen Luchtbalboys.

Nieuwe winst voor Stabroek

VE Stabroek won opnieuw in de vierde provinciale. Het pakte ook serieus uit, want Antuerpia werd met 9-2 huiswaarts gestuurd. Antuerpia houdt wel nog Jong Merksem achter zich. Dat verloor met het kleinste verschil van Excelsior Essen. Dat andere Essen, Olympic, won eveneens (3-1 tegen Mortsel). Ten slotte speelden Turk Sport en Lint 3-3 gelijk.

Vierde B:

Berlaar behoudt tien punten voorsprong

Leider Berlaar haalde afgelopen weekend nog eens fel uit. Het won met forfaitcijfers van Hemiksem. Dichtste achervolger Puurs won met 2-0 van rode lantaarn Apollo Nielse, maar heeft nog wel tien punten minder dan de leider. Elzestraat, Putte, Blaasveld en Rijmenam zitten mee in het achtervolgende groepje. Rijmenam liet niets heel van Emblem (0-7). Putte (2-1 tegen Sint Amands) en Blaasveld (1-2 te Leest) wonnen ook. Dat kon niet gezegd worden van Elzestraat. Dat verloor bij Rumst.

Kessel laat Apollo Nielse achter

Kessel is niet langer de laatste van de klas. Het won verrassend van Heindonk en zo is Apollo Nielse alleen laatste. Ten slotte deelden Bevel en Hingene de punten.


Vierde C:

Top-3 wint niet

Poederlee staat na 21 speeldagen aan de leiding in de C-reeks. Het won afgelopen weekend wel niet. Het bleef op bezoek bij Pulle, de tweede in de stand, steken op 0-0. Pulle volgt op zes punten van de leider. Dosko kon niet profiteren. Het speelde gelijk op bezoek bij Molenkring. Wechelderzande is zo de grote winnaar bovenaan. Het nadert dankzij de overwinning tegen Hezewijk tot op drie punten van de tweede. Gierle liet de kans liggen om naast Wechelderzande op de vierde plaats te komen. Gierle speelde 1-1 bij Grobbendonk. Wortel en Zandhoven klampen aan na zeges tegen Westmalle en Oosthoven. Ze volgen op twee punten van Gierle, de vijfde.

Puntje voor rode lantaarn

Rode lantaarn Acher Olen veroverde op het veld van Massenhoven zijn achttiende punt van het seizoen, maar het blijft wel op de laatste plaats staan. Ten slotte was er ook nog Noordstar - HIH Turnhout. De thuisploeg won met 3-1.



Vierde D:

Dimpna blijft leider

 Dimpna won afgelopen weekend, maar het had het niet onder de markt met Zoerle (3-4). Wiekevorst is de eerste achtervolger. Het heeft een wedstrijd meer gespeeld dan de leider en drie punten minder. Wiekevorst klopte Immer Voort dat zo een tik kreeg in de titelstrijd. Punt maakte geen fout in Oosterlo en been Immer Voort bij op de derde plaats. Een van de teams uit de top-4 zal de titel pakken. De kloof tussen Dimpna en de vijfde, Zammel, bedraagt al veertien punten. Zammel verloor afgelopen weekend van Veerle, dat de subtop in het vizier krijgt.

Schoor en Blauberg opnieuw ten onder

Schoor en Blauberg, de laatste en voorlaatste, verloren afgelopen weekend andermaal. Blauberg moest de duimen leggen voor Ramsel terwijl Schoor in eigen huis verloor van Vorst. In de middenmoot won Olmen dan weer van Hallaar. Ten slotte was er ook nog Alberta - Booischot. De thuisploeg haalde het.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties