Analyse Zegereeks Barça gestopt

Tonnelier Caroline
| 2 reacties
Zegereeks Barça  gestopt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De indrukwekkende zegereeks van FC Barcelona werd dit weekend gestopt door puntenverlies op het veld van Betis. Eerste achtervolger Real won vlot bij Sporting Gijón en komt twee puntjes dichter.

De euforie bij Real Betis bleef ook een week na de overwinning in de derby voortduren.  De ploeg van Chaparro slaagde er als eerste ploeg dit seizoen in koploper Barcelona, bij wie Messi en Henry op de bank startten, op een 2-0 achterstand te zetten. De Catalanen, die 75% balbezit opeisten, kwamen tegen een defensief sterk gehavend Betis dankzij topschutter Samuel Eto’o (twee treffers, waarvan één strafschop) en ondanks een uitstekend keepende Ricardo nog langszij. Een zege zat er echter niet meer in voor de bezoekers.
 
Intussen duurt de reeks van Real Madrid ook zonder Robben voort. De Koninklijke kende geen moeite met een defensief zwak Sporting Gijón. Het werd 0-4 voor Real Madrid. Raúl nam twee treffers voor zijn rekening en is nu alleen recordhouder met 310 doelpunten voor de Madrilenen. Huntelaar scoorde dan weer zijn eerste voor zijn nieuwe club, die dankzij deze zege de kloof met Barcelona tot tien punten verkleint. 
 
Sevilla kon nog eens winnen, al ging dat op het veld van het noodlijdende Espanyol Barcelona niet zonder moeite. De Catalanen kregen voldoende kansen om de match naar zich toe te trekken, maar de afwerking liet het afweten. In de slotfase gaf Espanyol met tien man nog een punt uit handen. Kanouté en Navas bezorgden met late treffers de bezoekers een 0-2 zege, die hen alleen op de derde plek brengt. 
 
Valencia kampt niet alleen met financiële problemen, ook sportief loopt het de laatste weken niet echt. Tegen Málaga kwam de ploeg van Emery niet verder dan een 1-1 gelijkspel en zonder een sterke doelman César had de ploeg uit de appelsienenstad ook met lege handen kunnen achterblijven. De onvermijdelijke Villa bracht Valencia nog op voorsprong, maar door een own goal van Raul Albiol pakte een sterk Málaga nog een punt.  De Andalusiërs blijven gedeeld zesde. 
 
Ook bij Villarreal blijft de crisis duren.  De ploeg van Pellegrini kon al meer dan twee maanden niet meer winnen op verplaatsing en dat lukte ook niet op bezoek bij Racing, dat zelf al drie maanden wacht op een nieuwe thuiszege.  De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel en daar mochten de Cantabriërs vooral hun doelman Toño, die een uitstekende match keepte, dankbaar voor zijn.  
 
Atlético Madrid kon niet bevestigen na de eerste zege van 2009 vorig weekend.  Thuis tegen Getafe waren de colchoneros wel de betere, maar kwamen ze net als hun concurrenten niet verder dan 1-1.  Zoals wel vaker gaf Atlético in de slotfase nog een voorsprong op handen.  Forlán zorgde voor de openingstreffer, maar een late gelijkmaker van Albín verpestte de avond voor de rojiblancos.  
 
Deportivo miste een kans om de zesde stek op te eisen.  Op eigen veld waren de Galiciërs duidelijk de betere van degradatiekandidaat Osasuna, alleen vonden ze de weg naar de netten niet.  De wedstrijd eindigde dan ook zoals hij begonnen was en daar mochten de bezoekers uit Pamplona heel tevreden mee zijn.  
 
Nog een gelijkspel in Bilbao, waar Athletic en Recreativo elkaar in evenwicht hielden. De thuisploeg miste duidelijk Llorente in de aanvalslinie en pakte uiteindelijk vooral een punt dankzij de zwakke afwerking van Recreativo en enkele goede reddingen van doelman Iraizoz.  Met de 1-1 schieten beide ploegen weinig op. 
 
Terwijl Almería vorige week nog een 0-2 voorsprong uit handen gaf in Málaga, maakten de Andalusiërs nu zelf een zelfde achterstand goed tegen Valladolid.  De bezoekers leken na een kwart wedstrijd op weg naar een vlotte zege en aansluiting bij de subtop, maar in het laatste halfuur zorgde Almería voor een heroïsche terugkeer.  Met elf scoorden ze de aansluitingstreffer, met tien, na de uitsluiting van Bruno, kwamen ze op gelijke hoogte en met negen, net na de rode kaart voor Uche, maakten ze er 3-2 van.  Knappe prestatie van een verbeten Almería, dat wat meer afstand neemt van de degradatieplaatsen.  
 
Helemaal onderaan pakte Real Mallorca drie gouden punten op het veld van concurrent Numancia.  De thuisploeg etaleerde opnieuw zijn gebrek aan efficiëntie en een doelpunt van Aduriz volstond voor de bezoekende zege.  Numancia pakte nog maar drie punten in 2009 en is na die bijzonder zwakke reeks teruggezakt naar plaats negentien. Mallorca staat nu één plaatsje hoger. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties