Analyse Antwerpse vierde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse vierde provinciale
Foto: © SC

De reeksen in vierde provinciale zijn al bij al nog redelijk spannend. Enkel in de B-reeks heeft Berlaar een redelijke voorgift. SKB speelde afgelopen weekend wel slechts gelijk.

Vierde provinciale A:

Ex. Essen opnieuw de boot in

Bij Excelsior Essen maken ze niet echt het beste seizoen uit de clubgeschiedenis mee. De buur van Olympic Essen verloor afgelopen weekend met 0-3 van Boechout en moet meer en meer naar onderen kijken. Olympic Essen won met 0-3 bij Antuerpia en heeft nu evenveel punten als de buur. Rode lantaarn Jong Merksem verloor nipt van Mortsel en blijft alleen laatste. VE Stabroek won de afgelopen weken enkele malen op rij, maar zondag moest het toch zijn meerdere erkennen in Lint (5-1).

Berendrecht nadert op Olympic

Olympic was vrij afgelopen weekend en dus kon Berendrecht naderen op de leider. Dat gebeurde ook na winst bij Burcht. Berendrecht volgt nu tot op vijf punten van Olympic. Ook Heibos en Borsbeek, de nummers drie en vier, waren succesvol. Heibos kende geen moeite met Luchtbalboys, Borsbeek won op bezoek bij SK Donk.

Ten slotte was er ook nog Putte - Turk Sport. De wedstrijd werd gekruid met acht doelpunten. Het werd 3-5 in het voordeel van de bezoekers.


Vierde provinciale B:

SK Berlaar verliest punten

SK Berlaar heeft na 25 punten 61 punten. Dat is goed, maar afgelopen weekend geraakte de leider wel niet verder dan een gelijkspel op bezoek bij middenmotor Peulis. Daar profiteerde Puurs optimaal van. Het won met 3-4 bij Hingene. Ook Elzestraat en Putte blijven bovenaan meedoen na winst tegen respectievelijk Bevel en Hemiksem. Putte heeft nog een wedstrijd minder gespeeld dan de rest. Berlaar heeft nog altijd wel acht punten meer dan Puurs.

Puntje voor rode lantaarn

Apollo Nielse, de laatste in de stand, heeft ee puntje gepakt tegen Leest. Het heeft nu zeven punten en dat zijn er twee minder dan Kessel, dat met 3-1 verloor bij Sint Amands. Ten slotte noteerden we nog twee gelijke spelen. Zowel Heindonk - Emblem als Rijmenam - Rumst eindigden op een gelijkspel.


Vierde provinciale C:

Dosko wint nog eens

Dosko heeft afgelopen weekend nog eens een keertje kunnen winnen. Dat gebeurde in eigen huis tegen Grobbendonk. Dosko blijft bijgevolg bovenaan meedraaien en is zelfs tweede. Poederlee telt na winst tegen Molenkring zeven punten meer dan Dosko, maar de andere achtervolgers lieten het afweten. Pulle speelde bijvoorbeeld gelijk bij Westmalle terwijl Wechelderzande verloor bij Zandhoven. Gierle won dan weer wel, met 5-3 tegen Noordstar.

Veel goals

De wedstrijden die nog niet aan bod kwamen in dit overzicht, waren gekruid met heel wat goals. Hezewijk - Wortel eindigde zo op 5-5. Hezewijk blijft op de laatste plaats. HIH Turnhout won thuis makkelijk van Massenhoven met 4-0. Ten slotte was er nog Achter Olen - Oosthoven. Daar werd het 3-2.


Vierde provinciale D:

Winst voor de leider

Leider Dimpna won afgelopen weekend met overtuigende 7-0-cijfers van Blauberg. Blauberg blijft voorlaatste en heeft een puntje meer dan Schoor, dat niet in actie kwam. Dimpna behoudt zijn voorsprong van drie punten op Wiekevorst. Dat team won met 3-2 van Zoerle. Punt won de topper van Immer Voort en heeft acht punten minder dan de leider. Voor Immer Voort lijkt de titelstrijd voorbij.
Olmen haalde zondag uit op het veld van Vorst en vindt aansluiting met de subtop (2-5). Middenmotor Hallaar legde dan weer Oosterlo over de knie. Nog in de middenmoot was Booischot de betere van Veerle. Ten slotte won Alberta op bezoek bij Ramsel en won Zammel van Netegalm.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties