Saudi-Arabië heeft weer nieuwe bondstrainer

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Saudi-Arabië heeft weer nieuwe bondstrainer

Saoedi-Arabië heeft met José Peseiro een nieuwe bondscoach gevonden. De Portugees vervangt de onlangs opgestapte Nasser Al-Johar. Vrijdag zullen alle formaliteiten worden afgerond.

Saoedi-Arabië doet het niet al te best in de WK-voorronde en de kans bestaat dat het land er volgend jaar voor het eerst sinds het WK'90 niet zal bij zijn op 's werelds grootste voetbalfeest. Nasser Al-Johar wilde na de teleurstellende resultaten niet langer meer op het veld staan, maar zal wel aanblijven als technisch directeur.

José Peseiro krijgt nu de taak om te redden wat er te redden valt. In Groep 2 in de Aziatische zone staat het land op een voorlaatste plaats. De twee bovenste landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK 2010 en dat zijn momenteel Zuid-Korea en Noord-Korea. De derde speelt barrage tegen de nummer drie uit Groep 1 en moet vervolgens nog eens sparren tegen een land uit een ander continent.

De Portugees heeft zelf net een woelige periode achter de rug bij het Roemeense Rapid Boekarest. Hij werd door het clubbestuur geschorst na de uitschakeling in de eerste ronde van de UEFA-beker tegen VfL Wolfsburg. Hij mocht uiteindelijk wel nog terugkeren, maar de relaties waren in die mate vertroebeld dat het beter was dat de wegen zouden scheiden. Peseiro is nu de twintigste bondscoach van Saoedi-Arabië sedert 1994.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties