KVV.Zelzate buigt in de slotminuten.

Hendrik De Vriesere
KVV.Zelzate buigt in de slotminuten.
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met een verplaatsing naar Sleine zou het voor de kanaaljongers niet gemakkelijk zijn. Toch kwam KVV.Zelzate voor een gelijkspel, maar in de slotminuten moesten ze toch het onderspit delven tegen Sleidinge.


Sleidinge-KVV   1-0
Het vooraf bij de KVV. supporters veel gehoorde “ Het zal zondag moeilijk worden, Sleine ligt ons niet” moeten we beamen daar we tegen deze club niet verder kwamen dan een nul op zes.
Tom De Neve haakte af tijdens de opwarming, geplaagd zijnde, met een verrekking. Hij werd op sublieme wijze vervangen door Noam Dierickx, die daarmee zijn debuut maakte, als starter van de wedstrijd. Deze jonge snaak (wordt pas in april 18 jaar) debuteerde op een manier alsof het niveau van 2° prov. hem niet deerde en reeds jarenlang vertrouwd was. Noam werd dan ook door de alweer, in grote hoeveelheid meegereisde aanhangers, als de man van de wedstrijd bestempeld.
Thijs Wintein en Kevin Druwé namen plaats op de bank, komende uit kwetsuur evenals Jonas Parmentier, na skiverlof en Stefan Beauprez.
Het eerste gevaar kwam van Sleine, bij aanvang van de wedstrijd en verder is er over de eerste helft weinig te vertellen. De St. Joris-boys ontwikkelden hun geliefkoosde verre ballentactiek, de bal achter de defensie droppen, hopende op hun snelle spitsen. Dat leek een paar keer te zullen lukken maar een attente Dimitri De Buck kwam telkens gevat tussenbeide. KVV, nochtans meest in het balbezit, tot voor de zone van de waarheid kon geen, echt open kansen scheppen.
Na de rust werd Sam Soens vervangen door Jonas Parmentier. Het spelbeeld veranderde niet expliciet en het was wachten tot een voorzet van Jonas naar Gaetan Copermans(60’), die zijn doelpoging door de keeper zag overgetikt. Enkele minuten later was er een te zwak schot van Jonas om de keeper in verlegenheid te brengen. Dimitri kon een schot van Gert-Jan Vereecke(63’) met de voet pareren en het daaropvolgend schot van Tom De Baets ging voorlangs. Na een voorzet van Timmy Haeghens(73’) kwamen zowel de pas ingevallen Kevin Druwé als Gaetan enkele centimeters te kort en zagen de bal voorbij het doel rollen. De kans van de match voor KVV. kwam er via Ennio Bogaert die Kevin(85’) in schietpositie stuurde, waarbij diens schot de keeper verschalkte maar Marino  De Bie, op de lijn, de bal kon wegvegen. Toen Iedereen zich reeds verzoende met een scoreloos bord kwam na afblokken van een vrijschop, Wesley De Ridder in ideale schietpositie, hij liet deze kans niet liggen om de drie punten thuis te houden. In de blessuretijd werd Kevin nog onderuitgehaald, net binnen de fatale zone. De scheidsrechter liet het claimen van een strafschop voor wat het was en beëindigde de wedstrijd.
Door de belangrijke winst van Waarschoot op Merelbeke is de kloof met de leiders uitgelopen tot 8 punten en verliezen we een plaats in de rangschikking door de winst van Nevele.
Stephen Cox incasseerde zijn derde gele kaart en zal er zondag tegen KV Oostakker niet bij zijn.
KVV speelde met: Dimitri De Buck-Geert De Poorter-Niko De Letter-Noam Dierickx-Stephen Cox-Ennio Bogaert-Kristof Janssens-Timmy Haeghens-Christophe Ost(70’ Kevin Druwé)-Sam Soens(46’ Jonas Parmentier) - Gaetan Copermans.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties