St.-Gillis-Waas
Kruibeke J.Vl.
Datum: 08/03/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stadion Sint-Gillis-Waas
St-Gillis-Waas en Kruibeke houden het op nul
Gentil Dossche
| 0 reacties
St-Gillis-Waas en Kruibeke houden het op nul
Foto: © SC

In wat zich aankondigde als de seizoenstopper bleven vooral de talrijke toeschouwers op hun honger zitten. Blijkbaar was de angst om te verliezen sterker dan de wil om te winnen. De weg naar de titel komt voor Sint-Gillis-Waas steeds dichterbij.

Beide ploegen namen van in het begin een afwachtende houding aan, al had de thuisploeg het meeste balbezit. Pas rond de 10de minuut kregen we enige opwinding toen Hendrik De Maeyer een vrije trap van Guy De Vos in doel liep maar werd afgevlagd. Even na het halfuur stuurde Pieter Van de Manacker een voorzet richting Olivier De Vlieger. Bart De Koning kon het schot nog doen afwijken. Zelfde scenario aan de overzijde toen Davy Theunis zich in de baan gooide op een poging van Jim Van Osselaer. Jurgen De Maayer was de eerste (en enige) doelman die aan het werk moest. Tussen een bos benen knalde Kim Verstraeten overhoeks richting doel. Met een sublieme save hield de bezoekende portier zijn netten schoon. Op slag van rust mikte De Koning een metertje naast de verste paal.
 
Met veel moeite konden we een tweetal kansjes noteren in de ganse tweede helft. Een vrije trap van Van de Manacker ging naast de muur en net naast de paal (50’). Joost Smet liftte van dichtbij een voorzet van Thomas De Bruycker over (76’). Geen kansen, geen doelpunten en dus mochten beide ploegen tevreden zijn met elk één punt.
 
Volgende week trekt Sint-Gillis-Waas naar rode lantaarn SK Lebbeke. In een nieuwe Waaslandse derby is JV Kruibeke gastheer voor FC Vrasene.
 
St-Gillis-Waas: Tim Renier, Bart De Koning, Kristof Van Rumst, Willem Massoels, Bruno Baetens, Kenneth Stoclet, Hendrik De Maeyer (89’ Tommy De Cock), Guy De Vos, Kim Verstraeten, , Emmanuel Varewijck (67’ Joost Smet), Jim Van Osselaer (72’ Thomas De Bruycker). Res: Tim Goossens
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Davy Van Moortel, Tim Vierbergen (76’ Kevin Thuy), Ladi Kuye (80’ Glenn Verhulst), Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker, Davy Theunis, Olivier De Vlieger (55’ Didier Lenjou), Johan Segers, Bjorn Mallentjer. Res: Mike Royers
 
Doelpunten: geen
 
Gele kaarten: geen