De Bleeckere wordt geloofd door de UEFA

Mathias Dumarey
| 14 reacties
De Bleeckere wordt geloofd door de UEFA
Foto: © SC

In Spanje schreeuwen de kranten moord en brand na het optreden van onze landgenoot Frank De Bleeckere in de wedstrijd tussen Liverpool en Real Madrid. De waarnemer van de Europese voetbalbond UEFA dacht daar helemaal anders over en gaf een goed rapport.

De UEFA-controleur van dienst was de Poolse ex-topscheidsrechter Ryszard Wojcik. Na de wedstrijd heeft hij alle discutabele fases bekeken en zijn conclusie was misschien wel opmerkelijk maar ook heel duidelijk. Hij vond dat de Belgen telkens de juiste beslissingen hebben genomen, dus ook de strafschopfase waarbij er al dan niet sprake was van hands van Gabriel Heinze.

Wojcik vond dat het contact tussen Fernando Torres en Real-verdediger Pepe een goede interventie van de Portugees niet had verhinderd. Bij het strafschopgeval was er volgens de Pool een duidelijke beweging van Heinze met de schouder en een gedeelte van de arm naar de bal.

Na de wedstrijd heeft de Belgische scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen een sms gekregen van Frank De Bleeckere (foto boven) waarin hij liet weten dat hij tevreden was over zijn wedstrijd. "Ik denk niet dat hij mij zoiets zou sturen mocht hij net van de controleur te horen hebben gekregen dat hij er twee keer naast zat. Hij is terecht tevreden. Negen toprefs op tien staan het eerste doelpunt ook toe. Bij het tweede is er misschien wel meer reden om te discussiëren, maar minstens de helft fluit hier ook een strafschop voor. Frank heeft het mijns inziens dus ook goed gedaan", aldus de Limburger in HNB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties