Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Amsterdam ArenA
Gerets in verlengingen de betere van Ajax
Kevin Van Cutsem

Eric Gerets en Marseille hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Uefa Cup. De Fransen speelden 2-2 gelijk in Amsterdam nadat ze thuis Ajax met 2-1 hadden verslagen.

Ajax begon sterk aan de partij. Dankzij enkele mooie dieptepasses van Alderweireld (foto) kon het Marseille geregeld onder druk zetten. Op het half uur kwamen de Amsterdammers ook op voorsprong. Na opnieuw een aanval die begon bij onze landgenoot wist Eyong Enoh te scoren: 1-0 en Ajax voorlopig door.

De reactie van Marseille bleef echter geen twee minuten uit. Koné zette Niang voor doel, die niet miste. Rusten met 1-1.

In de tweede helft leek Marseille de wedstrijd te controleren tot Suarez zijn duivels ontbond. De Uruguayaan dribbelde zich mooi in de kleine rechthoek om daarna de bal op het hoofd van Sulejmani te schilderen: 2-1 en verlengen.

Die 30 extra minuten leken lange tijd uit de draaien op strafschoppen, maar dat was buiten Tyrone Mears gerekend. De rechtsachter, die blijven hangen was na een hoekschop, kopte de bal voorbij Vermeer. En zo mag Marseille verder bekeren.