Lovendegem
Kruibeke J.Vl.
Datum: 22/03/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 26
Kruibeke glijdt af bij Lovendegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke glijdt af bij Lovendegem
Foto: © SC

Geen hoogstaand vertoon op het veld van Lovendegem dat fel vertimmerd aan de aftrap kwam. Toch liet de thuisploeg een nieuwe zege van de hoop optekenen. De bezoekende onmondigheid in de zone van de waarheid werd nogmaals in de verf gezet.

Kruibeke startte als een wervelwind en Olivier De Vlieger tipte een doorgekopte bal via een verdediger rakelings naast (1’). Bij de daaropvolgende hoekschop haalde Bram De Baets een kopbal van Mario Verbraeken van de lijn. Jong Vlaanderen bleef het spel domineren en Peter De Paepe moest zich tonen op een schot van Ladi Kuyé (20’). Even later kopte Ward Vertonghen een voorzet nipt over. Glenn Verhulst kon onvoldoende profiteren bij een mistasten van Joerie Plaetevoet (29’). Aan het halfuur schroeide De Paepe zijn vingertoppen aan een loeier van Verbraeken van op zo’n 30 meter. Via de lat vloog de bezoekende kans weg. Een knal in de draai van Vertonghen verdween een metertje naast (31’). Lovendegem speculeerde op de counter en dat loonde bijna. De snelle Ken Desmet vlamde in de vlucht op de lat (32’). Kort voor de rust kopte Davy Van Moortel een vrijschop van Kuyé nipt naast.
 
Zelfde spelbeeld na de rust waarbij de bezoekers de toon aangaven maar meer dan wat halve kansen leverde dat niet op. De Paepe had beide vuisten nodig op een vrije trap van Kuyé (56’). Lovendegem reageerde en Birgen Martens nam Jurgen De Maayer op de korrel (64’). Ook op de rebound van Emmanuel Sarpong lag de bezoekende portier in de weg. Aan de overzijde kopte Vertonghen naast (67’). Van Moortel devieerde een vrije trap van Verbraeken in doel maar werd afgevlagd (74’). De thuisploeg kwam nu meer en meer in de match. De Maayer had een knappe save in huis op een kopbal van Sarpong maar was machteloos op de rebound van Ken Desmet (82’). Uitzinnige vreugde bij het thuispubliek en kopjes naar beneden bij de bezoekers.
 
Volgende zondag is Kruibeke gastheer voor SV Voorde. Lovendegem trekt dan op bezoek bij leider Sint-Gillis-Waas.
 
SKDJ Lovendegem: Peter De Paepe, Joerie Plaetevoet, Bram De Baets, Carl Vandenbussche, Abdallah Bouchaala, Emrah Kalkan (69’ Gunter Van de Sompel), Ken Desmet (82’ Jelte De Coninck), Jan Ramaekers, Erik Canoot (56’ Emmanuel Sarpong), Birgen Martens, Kevin Hennebert. Res: Jonas De Wispelaere
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Davy Van Moortel, Glenn Verhulst (76’ Bjorn Moorthamer), Ladi Kuye, Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker (65’ Didier Lenjou), Olivier De Vlieger, Johan Segers, Tom De Wolf, Bjorn Mallentjer. Res: Mike Royers, Pieter Mussely
 
Doelpunten: 82’ Desmet 1-0
 
Gele kaarten: 72’ Vandenbussche