Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stedelijk Sportstadion
United houdt Lierse in bedwang
viki meeuwis

Lierse trok gisteren naar Lommel waar het KVSK United partij moest geven. Voor Lierse een belangrijke wedstrijd want in de titelstrijd tegen Sint Truiden kon het de drie punten goed gebruiken.

Het werd echter een tegenvallende match voor de Pallieters die met een 3-1 verlies huiswaarts moesten keren.
Bij United ontbrak doelman Sengier wegens schorsing, hij werd vervangen door Mommens. United kon wel beschikken over Jeroen Ketting en dat zouden ze bij Lierse ondervinden. Trainer Helleputte zette zijn type elftal op het veld.
Beide ploegen begonnen de match afwachtend. Het duurde tot op het kwartier voor Lierse voor doel kwam maar het schot van Cavens werd netjes tegengehouden. Die sterke verdediging bij United speelde Lierse parten. Het was United dat voor de openingstreffer zorgde. Op het half uur kon Dufour zich vrijspelen en op doel schieten, Vladan Kujovic kon de bal uit doel houden maar in de rebound kon Noukeu de bal toch binnenkoppen. Lierse kwam dus op een 1-0 achterstand. Het zou nog erger worden want even later kon Brouwers, nadat Dufour hem de bal mooi aanreikte, de 2-0 binnenwerken. Lierse slaagde er niet in om de ban te breken en verder dan kleine kansjes voor Wahed en Cavens kwam het voor rust niet meer.
Na de pauze voerde Helleputte een wijziging door, spits Stefan Nikolic kwam Samir vervangen. Via Eberle kon Radzinski een keer op doel schieten maar de bal kwam op de dwarslat terecht. Ook in deze helft was United duidelijk de betere ploeg die ook voor de beste kansen zorgde, onder andere een van Brouwers wiens doelpoging door Kujovic onzet werd. United bleef voor dreiging zorgen en dat leverde hen een derde doelpunt op. Dit keer was het Ketting die geheeld vrijstond en de bal makkelijk kon binnenwerken. Lierse stond nu al 3-0 achter. Met nog een twintig minuten te spelen kon Nikolic de bal tegen de netten jagen, wat Lierse het enige doelpunt van de wedstrijd opleverde. In de slotfase probeerde Lierse nog via een voorzet van Radszinski op Nikolic maar die kon net niet bij de bal.
Sint Truiden bleef steken op een 0-0 gelijkspel tegen Deinze maar loopt dankzij dat ene puntje uit tot zes punten verschil met Lierse. De Pallieters moeten kost wat kost de partij op Sint Truiden winnen komende woensdag willen ze hun kansen op de titel gaaf houden.