Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Bergestadion
KVK Tienen behoudt zicht op eindronde
filip broos

KVK Tienen blijft in de running voor een ticket voor de eindronde, in een vooruitgeschoven wedstrijd klopte de suikerploeg FC Brussels met 2-0

De thuisploeg begon het best aan de match, Nelis werd in de zestien meter in laatste instantie afgeblokt door de verdedigers van Brussels.
Fc Brussels reageerde meteen, Tohoua zonderde Martinez schuin voor doel af maar deze laatste zag zijn schot in corner verwerkt worden door Schuermans. Ook Matumona liet van zich horen maar dan vooral op stilstaande fase maar hij schoot de bal net over het thuisdoel. Na ruim 20 minuten klom Tienen dan op voorsprong, een vrije trap van Barbé werd door Durieux verlengd tot bij de vrijstaande Bogaerts die geen probleem had om de uitgekomen doelman Werner te kloppen met een kopbal, 1-0. De thuisploeg bleef komen en na een half uur zonderde Barbé Haznadar af voor het bezoekende doel maar de uitgekomen Werner devieerde de bal weg van zijn doel, de daaropvolgende voorzet werd ontzet. Brussels kwam beter in de match en probeerde druk te ontwikkelen en net voor de rust kreeg men ook bijna loon naar werken ware het niet dat Durieux net een stapje tekort kwam aan de 2e paal om de bal binnen te koppen.

FC Brussels begon aan de 2e helft zoals het de eerste afsloot, een vrije trap van Matumona werd door alweer Durieux tegen de lat gekopt waarna Schuermans verder gevaar ongedaan maakte. Coulibaly probeerde het in één tijd maar hij zag zijn afvallend schot net iets te laat vallen. 5 minuten later probeerde dezelfde Coulibaly het alweer toen Coppin de bal terugkopte nam hij de bal alweer in één tijd op de slof maar nu ging die nipt naast het doel. Brussels bleef komen en ook Durieux probeerde het vanop afstand maar hij schoot net als zijn teammaat net over. Tienen probeerde het op de counter maar echt gevaar kwam daar niet uit voort. Op het uur spelen kreeg uitblinker Vandecauter de bal op 35m van het doel, hij kreeg alle tijd om de bal te controlen en aan te leggen, doelman Werner stond enkele meters voor zijn doel en was meteen voor een 2e maal geklopt, 2-0.
Brussels kwam nu niet echt meer aan kansen en Tienen bleef counteren, een schot van Dufoor werd door Werner weggetikt maar de bal kwam op de deklat terecht, in corner. Dezelfde corner werd door Bogaerts aan de eerste paal verlengd naar de 2e paal waar Dufoor de 3-0 in de handen van Werner lag. Een vrije trap van Dufoor werd in twee tijden gepakt door de Brusselse goalie. Brussels stak nog eens zijn neus aan het venster toen Coppin een aantal verdedigers te slim afwas maar dan onbesuisd en wild de bal over het thuisdoel knalde. De laatste kans was voor de thuisploeg, een vrije trap van Vandecauter werd door de ingevallen Lunenburg voorlangs gekopt.

Tienen blijft door deze overwinning meespelen voor een plaatsje in de eindronde, de suikerjongens staan op een 4e plaats met 48 punten maar de ploeg heeft een aantal wedstrijden meergespeeld dan de concurrentie. FC Brussels staat door deze nederlaag op een 5e plaats maar heeft 1 wedstrijd minder gespeeld. Volgend weekend maakt de suikerploeg de verplaatsing naar Hamme, en Fc Brussels neemt het op tegen KVSK United.