Analyse Hergroepering achter Topduo in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
Hergroepering achter Topduo in Oost-Vlaanderen

Omdat Terjoden-Welle de topmatch van het weekend winnend afsloot moest Sint-Gillis-Waas zijn titeldromen nog even in de kast laten liggen. De naaste achtervolgers lieten van hun pluimen, zodat de strijd om een eindrondeplaats ongemeend spannend blijft.

Vorige week was Evergem aan de leiding gekomen in het 3de periodekampioenschap en dus moest er gewonnen worden bij Terjoden-Welle. De bezoekers hadden het meeste balbezit maar de doelpunten vielen aan thuiszijde. Resultaat 2-1

Voor de 2de opeenvolgende week ging SK Bellem onderuit, dit keer bij een herboren lijkend Maldegem dat zich terug in het eindrondedebat komt mengen. Eindscore 1-0

Enigszins tegen de gang van het spel in verwierf JV Kruibeke nog voor de rust een riante voorsprong tegen SV Voorde maar moest die in de 2de helft terug inleveren. De Waaslanders hebben dringend nood aan een zege willen ze niet verder afzakken. Ook bij Voorde blijft het knokken tot de laatste speeldag. Eindstand 3-3

Na een desastreuze 0 op 18 kon Kemzeke voor eigen volk toch nog eens juichen. Jong Lede was het slachtoffer van dienst na een fel bevochten wedstrijd. Resultaat 2-1

Tot 10 minuten voor affluiten keek FC Vrasene tegen een dubbele achterstand aan bij SK Lebbeke. Niet voor het eerst ging de hekkensluiter in de slotfase echter helemaal onderuit en blijft ook Vrasene in de running voor een mogelijke eindronde. Eindscore 2-3

Appelterre kon zich, mits een zege tegen Kwik Eine, bijna definitief verzekeren van een verlengd verblijf in 1ste provinciale. Eén doelpunt volstond voor de volle buit. Eindstand 1-0

Na een uitstekend eerste halfuur had Eendracht Aalter de bezoekers van FC Eeklo al compleet uitgeteld, zodat ook hier de wolken een beetje werden uitgeklaard. Resultaat 4-1

Leider St-Gillis-Waas kende het resultaat al van eerste achtervolger Terjoden en mocht dus best geen steek laten vallen. De zege van vorige week gaf Lovendegem terug hoop en vechtlust maar uiteindelijk werd de logica gerespecteerd. In zijn laatste 3 wedstrijden heeft Sint-Gillis-Waas voldoende aan slechts één puntje om de directe promotie af te dwingen. Uitslag 1-0

Rangschikking: St-Gillis-Waas 56; Terjoden 47; Bellem en Evergem 41; Kruibeke 40; Maldegem 39; Lede en Vrasene 38; Appelterre 37;Eeklo en Kemzeke 35; Aalter en Voorde 32;  Eine 31; Lovendegem 26; Lebbeke 21. Lede en Lebbeke hebben nog een match tegoed.

3de periode: St-Gillis-Waas 15; Evergem, Terjoden en Bellem 13; Maldegem en Voorde 12; Eine en Eeklo 10