Sporting Limburg komt erg dichtbij

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Sporting Limburg komt erg dichtbij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard tot Sporting Limburg lijkt nu wel erg dichtbij te komen. De Stichting Roda JC heeft namelijk toegestemd met een samensmelting van de twee Limburgse clubs.

De Stichting Roda JC heeft maandagavond ingestemd met de fusie met Fortuna Sittard. Dat heeft voorzitter Jos Muller bevestigd. Het besluit is genomen op aandringen van wethouder Terpstra van Kerkrade, die uitstel van de beslissing niet wilde accepteren.

De Stichting hoefde nu nog niet te beslissen en wou die beslissing ook uitstellen tot aanstaande zondag, maar na druk van de gemeente Kerkrade sprak ze dan toch haar advies uit. Tijdens de stemming stemden drie leden voor, twee tegen en eentje onthield zich. De twee leden die tegen een fusie stemden, stappen per direct uit de Stichting. 

Nu de Stichting Roda JC haar jawoord heeft gegeven, is de fusie weer een stapje dichterbij gekomen. De Stichtng is namelijk een van de twee organen die z'n fiat moet geven aan een samensmelting met Fortuna Sittard. Ook de Stichting Administratiekantoor (STAK) moet nog instemmen met de plannen. Dit gebeurt pas nadat Roda-directeur Huub Narinx zijn handtekening heeft gezet onder het fusieverzoek. Dat heeft hij tot dusver echter nog niet gedaan. 

De Stuurgroep Topvoetbal in Zuid-Limburg, die de fusie onderzoekt, wil nu deze week nog horen hoe Roda JC en Fortuna tegenover de fusie staan. Fortuna heeft al laten weten te zullen instemmen met een samensmelting met Roda JC.

Sef Vergoosen, lid van de stuurgroep, schat de kans dat de fusie er komt op 99%. Dat vertelde hij in VI.
 
  
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties