Collin: 'Pas volgende week beslissing over coach'

Nico Wieme
| 5 reacties
Collin: 'Pas volgende week beslissing over coach'
Foto: © SC

Na de tweede opeenvolgende nederlaag tegen Bosnië lijkt het rijk van René Vandereycken bij de Rode Duivels uit. De Belgische Voetbalbond wil echter niet overhaast te werk gaan.

De Rode Duivels mogen het WK van 2010 in Zuid-Afrika nu wel helemaal op hun buik schrijven. De ontluisterende 2-1-nederlaag van woensdag in Bosnië opent weinig perspectieven voor deelname aan het grootste voetbalfeest ter wereld.
 
De kranten zijn snoeihard voor René Vandereycken (foto rechts) en eisen het ontslag van de Belgische bondscoach. Aanvankelijk werd geopperd dat de bond vandaag in spoedberaad zou bijeenkomen om te beslissen over de positie van de Limburger, maar dat idee lijkt nu van de baan.
 
Volgens Philippe Collin (foto boven), voorzitter van de Technische Commissie, valt er pas volgende week een beslissing over het lot van Vandereycken. “Deze namiddag vindt alleen een debriefing plaats met Vandereycken”, klinkt het in HLN. “Pas volgende week komen we opnieuw samen om te beslissen over de bondscoach.”
 
“Nu zijn we nog te emotioneel om dat te doen. Het is beter eerst wat afstand te nemen voor we beslissen”, aldus Collin. Het is uiteindelijk het Uivoerend Comité dat de eindbeslissing neemt, weliswaar na advies van de Technische Commissie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties