Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stayen
Wim Mennes doet het opnieuw voor STVV
Fabian Morren

Sint-Truiden heeft voor de derde keer op rij gewonnen. De Truienaars versloegen nu ook KV Kortrijk met 1-0.

In de eerste helft was er maar weinig te zien in een koud Stayen. Op een lichtbesneeuwd veld kreeg de thuisploeg wat halve kansjes, maar echt groot gevaar bleef uit. 0-0 was dan ook een meer dan logische ruststand.

Ook in de tweede helft bleef de deur aanvankelijk op slot. De sleutel lag bij Wim Mennes. De middenvelder deed zijn huzarenstukje van tegen Club Brugge nog eens fijntjes over. Opnieuw bracht hij STVV met een heerlijke vrijschop op voorsprong. Glenn Verbauwhede stond aan de grond genageld.

Kortrijk had nadien geen keuze meer en koos resoluut voor de aanval. De jonge STVV-doelman Henkinet redde een poging van Carevic, maar de beste kansen waren voor Rossini en Messoudi. Rossini kopte nipt over en Messoudi faalde oog in oog met Henkinet. In een spannende slotfase slaagden de bezoekers er niet meer in om nog langszij te komen.