Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stedelijk Sportstadion
STVV wint aantrekkelijke Limburgse derby
Niels Hendriks

STVV heeft de Limburgse derby van KVSK United gewonnen met 0-1. De leiders hadden hiervoor wel een uitstekend keepende Mignolet nodig die zijn ploeg verschillende keren voor een achterstand behoedde.

Ondanks de derby op een woensdagavond tijdens de live uitzending van de Rode Duivels gespeeld werd trokken er toch zo’n 7.000 toeschouwers naar de Gestelsedijk in Lommel. De eerste dreiging kwam na tien minuten van de bezoekers met een afstandsschot van Wagemakers. STVV had het meeste balbezit en probeerde opnieuw vanop afstand via Wagemakers en Hendrikx. Na het halfuur kwam United opzetten, eerst trapte Brouwers op de bezoekende doelman en even later moest Mignolet tussenkomen op een doorgekopte vrije trap. Marcos Pereira kwam onzacht in aanraking met deze Mignolet en moest geblesseerd afgevoerd worden. Vlak voor rust de grootste kans van de eerste helft toen Ketting na een corner op de paal kopte.

Na rust ging de thuisploeg verder op hun elan van het laatste kwartier in de eerste helft. Eberle knalde over doel en Ketting zag zijn schot op voorzet van Brouwers in extremis gered worden door Mignolet. Op het uur nog eens STVV, eerste kopte Sidibe nog naast en over doel. Maar enkele minuten later was het wel raak, op aangeven van Wilmet trapte Sidibe de 0-1 voorbij Sengier. United ging nog op zoek naar de gelijkmaker en kon dreigen via Brouwers en de ingevallen Oyen. Een schot van Delande werd wederom door Mignolet gered. Ook Davy Oyen trapte nog een grote kans op uitblinker Mignolet. Vlak voor affluiten kwam STVV nog dichtbij de 0-2, maar Wilmet trof de lat.

KVSK United verdiende zeker meer op basis van de vele kansen in deze erg aantrekkelijke derby. STVV had het meeste balbezit en toonde zich vooral efficiënter en het heeft deze zege voor een erg groot deel te danken aan hun sluitstuk.