Terim is razend op spelers na late nederlaag

Mathias Dumarey

Fatih Terim (foto), de bondscoach van Turkije, is boos op zijn spelers na de late nederlaag tegen Europees kampioen Spanje. Albert Riera kon in de blessuretijd ervoor zorgen dat de Spanjaarden met drie punten uit Istanbul vertrokken.

Door de dubbele nederlaag tegen Spanje hebben de WK-kansen van Turkije een flinke knauw gekregen, zeker nu Bosnië-Herzegovina 6 op 6 pakte tegen de Rode Duivels. Het zag er voor de Turken nochtans lang goed uit na de openingstreffer van Semih Sentürk. Turkije kreeg een aantal kansen via Nihat Kahveçi, maar die verzuimde te scoren. Na handsbal van Ibrahim Üzülmez trapte Xabi Alonso Spanje weer op gelijke hoogte en Albert Riera schoot in blessuretijd de 1-2 tegen de touwen.

"We maakten het eerste doelpunt maar lieten daarna de kans liggen om er ook gebruik van te maken. We speelden veel te naïef. In de tweede helft was de partij meer gelijkopgaand, maar het doelpunt in de slotfase had nooit mogen vallen. We verdienen het niet om zes punten aan Spanje te laten", aldus Terim die vervolgens zijn spelers als schuldigen aanwijst. "Geduld tonen betekent niet zenuwachtig de bal rondspelen. We kregen voldoende kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar we faalden. Bij het tweede doelpunt stonden we door de toegepaste wissels te slapen. We speelden met angst en dat mag niet.