Analyse Antwerpse eerste provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse eerste provinciale
Foto: © SC

In de Antwerpse eerste provinciale is alles zo goed als beslist. Alleen de strijd om de eindrondetickets is nog spannend.

Degradatie
Het doek is gevallen voor Belgica Edegem en Branddonk. Edegem speelde afgelopen weekend de wedstrijd van de laatste kans tegen Herentals, maar verloor thuis met 2-3 en is net als Branddonk zeker van de degradatie. Branddonk verloor ook in eigen huis, met 0-2 van Nieuwmoer. Kontich wist al langer dat het volgend seizoen een reeks lager zou spelen.

Ternesse is sinds afgelopen weekend zeker van het behoud. Het won van Arendonk.

Eindronde
Omdat Oosterzonen en eerste achtervolger Zwarte Leeuw alle periodetitels op hun naam schreven, mogen de nummers drie, vier en vijf straks ook nog naar de eindronde. Voorlopig beschikken Wijnegem, Nieuwmoer en Katelijne over de beste papieren.

Wijnegem staat na de zege bij rode lantaarn Kontich op de derde plaats en heeft nog een punt nodig om de nacompetitie te halen. Katelijne won thuis van Wuustwezel, maar moet volgende week wel winnen om zeker een eindrondeticket te bemachtigen. Ook Nieuwmoer heeft zijn lot nog in eigen handen na winst bij Branddonk. Het profiteerde van puntenverlies van De Kempen bij Vlimmeren.

De Kempen moet volgende week dus zelf winnen en hopen dat de concurrentie steken laat vallen.

Ten slotte zouden we nog bijna vergeten dat kampioen Oosterzonen won bij Houtvenne en dat Zwarte Leeuw de drie punten wegkaapte bij 's Gravenwezel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties