Klinsmann vervangt Rensing door Butt

Nico Wieme
| 0 reacties
Klinsmann vervangt Rensing door Butt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niet Michael Rensing, maar Hans-Jörg Butt zal in Barcelona het Bayerndoel verdedigen. Rensing krijgt daarmee de rekening gepresenteerd na de 5-1-blamage tegen VfL Wolfsburg.

Bayern München ging afgelopen weekend zwaar onderuit op het veld van VfL Wolfsburg. Michael Rensing (foto boven) betaalt daarvoor het gelag en mag in de Champions Leaguewedstrijd bij Barcelona toekijken van op de bank. “In Barcelona hebben we vooral ervaring en uitstraling nodig”, argumenteert coach Jürgen Klinsmann zijn keuze in Bild.
 
“Daar heeft Hans-Jörg Butt (foto rechts) een streepje voor, want hij betwistte al met Leverkusen een CL-finale. Het was geen gemakkelijke beslissing. Het mag ook zeker niet geïnterpreteerd worden als een afvloeiing van Rensing”, gaat de Bayerncoach verder.
 
Sinds het afscheid van Oliver Kahn is Rensing de nummer één bij Bayern. De 24-jarige goalie stond echter constant in het middelpunt van de kritiek. Door de beslissing van Klinsmann om Rensing naar de bank te verwijzen, wordt het gerucht gevoed dat Robert Enke, de international van Hannover, komende zomer naar Bayern trekt. [MDN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties