Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Gemeentelijke Sportterrein Lede
Vrasene verdiend naar eindronde 1ste provinciale
Gentil Dossche

Jong Lede is er niet in geslaagd de vorige week opgelopen achterstand nog in te halen. Meer nog, ook in de terugmatch bleef Vrasene aan de winnende hand.

Om nog kans te maken op de eindronde moest Jong Lede niet meer nadenken en volledig opteren voor de aanval. Vrasene had dan ook alle moeite om de storm te luwen. Maes veegde een schot van Brantegem van de lijn en De Grave was bij de pinken op een knal van De Saedelaere. Na iets meer dan een kwartier werd de lokale druk beloond met een doelpunt van Govaert. Vrasene reageerde via Ben Ayad die een actie van Vyaene verzilverde. Kort voor de rust katapulteerde Perez van op afstand de bezoekende voorsprong op het bord.

Een korte opflakkering van Lede direct na de pauze niet te na gesproken was de wedstrijd al na enkele minuten gespeeld. Van Elst bezorgde de bezoekers een veilige marge. Van den Abbeele weerhield Ben Ayad van een nieuwe treffer. Aan de overzijde geraakte Uyttenhove niet voorbij De Grave. De aansluitingstreffer van invaller Van Caelenberg kwam te laat om het resultaat nog te wijzigen.

Vrasene dus verdiend naar de finale van de eindronde waarin Evergem Center de tegenstander wordt.

Jong Lede: Van Den Abbeele, Heuvinck (64’ Dhondt), Heyndrickx (46’ Uyttenhove), De Grauwe, De Saedelaere, Brantegem (52’ Van Caelenberg), De Thaey, De Coen, Govaert, Polfliet, Verdonck.

FC Vrasene: De Grave, Maes, Verstraeten, De Breucker, Janssens, Schelfout, Van Elst (78’ Bordui), Perez, Vyaene (65’ De Roover), Ben Ayad, Van Lokeren (62’ Vergauwen).

Doelpunten: 17’ Govaert 1-0, 29’ Ben Ayad 1-1, 40’ Perez 1-2, 48’ Van Elst 1-3, 85’ Van Caelenberg 2-3.

Gele kaarten: De Saedelaere, Vyaene.