Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Upton Park
Liverpool moest vechten voor de punten
Yves Dekoning

Liverpool FC heeft de drie punten meegegraaid in West Ham, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. De Hammers haalden twee keer een achterstand op, maar de derde was er te veel aan.

Liverpool speelde aanvallend behoorlijk sterk, maar de verdediging zag af met de robuuste Carlton Cole en de snelle Zavon Hines. West Ham begon sprankelend en Hines trof de paal. Aan beiden kanten vielen kansen te noteren en het was Fernando Torres die de ban brak na een knappe actie op links. Nadat Jamie Carragher Hines neerduwde in het stafschopgebied, mocht Allesandro Diamanti een penalty trappen. Hij gleed weg en leek de bal twee keer te raken, maar de 1-1 stond op het bord. Enkele minuten voor rust kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Steven Gerrard kopte krachtig en Dirk Kuijt verlengde in doel. Toch kon Cole nog voor de 2-2 zorgen, hij sprong hoger dan drie verdedigers om ene corner binnen te koppen.

Na rust was het pompen of verzuipen voor de Hammers, die wel gevaarlijk bleven op de counter. Bij Liverpool kwam het gevaar vaak over de flanken, zo ook bij de 2-3. Glen Johnson zette zich sterk door, waarna invaller Ryan Babel de bal kon oppikken en een voorzet op het hoofd van Torres schilderen. De Spanjaard kopte knap binnen. Liverpool toonde dat het aanvallend snor zit en Yossi Benayoun speelde weer indrukwekkend, maar het centrale duo Martin Skrtel en Carragher was regelmatig het noorden kwijt tegen Cole en Hines. West Ham beschikt daar over twee goudhaantjes.