Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse maakt Beveren belachelijk
De Nijs Michael

Lierse heeft vrijdagavond bijzonder zwaar uitgehaald in de tweede klasse. De Pallieters blikten Beveren in met liefst 6-0. De bezoekers speelden wel 75 minuten met tien man, na een rode kaart voor Cousin.

De partij begon vrij evenwichtig, maar de plaatselijke supporters konden al na 12 minuten juichen. Radzinski (foto) werd door Cavens schitterend op doel afgestuurd, de Poolse Canadees faalde niet en schoot de openingstreffer tegen de touwen. Nog geen minuut later kon Radzinski de score verdubbelen, maar deze keer stuitte hij op Lemmens.

Vier minuten na de openingstreffer kreeg Beveren een tweede opdoffer te verwerken. Cousin maakte een domme overtreding langs achter op Tshiala en mocht meteen gaan douchen. Ondanks de man-meer-situatie van Lierse bleef de partij relatief evenwichtig, tot Cavens na 37 minuten een discutabele strafschop tegen de touwen knalde. Lierse ging vervolgens door en maakte Beveren nog voor de pauze helemaal af. Wahed en Matthys bezegelden het lot van de bezoekers: 4-0.

Gezien de ruststand was de tweede periode van geen belang meer. Lierse had wel de mogelijkheid om de score verder uit te diepen, maar onder meer Cavens, Wahed en Tshiala verzuimden de kansen af te maken. In de slotfase werd de afstraffing dan toch compleet: Thiebaut zorgde voor de forfaitscore, terwijl doelman Kujovic vanop strafschop de 6-0-eindcijfers kon vastleggen.