Strandbalgoal was ongeldig

Yves Dekoning
| 8 reacties
Strandbalgoal was ongeldig

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool FC verloor afgelopen weekend met 1-0 in Sunderland. De Black Cats wonnen verdiend, maar de goal had eigenlijk moeten worden afgekeurd.

Sunderland scoorde tegen Liverpool FC reeds vroeg in de wedstrijd doordat een schot van Darren Bent afweek op een strandbal. Deze was door een jonge Liverpoolfan op het veld geworpen en rolde voor het doel van Pepe Reina. Scheidsrechter Mike Jones keurde de goal goed, maar was verkeerd.

Volgens voormalig scheidsrechter Jeff Winter was het doelpunt ongeldig. "De regels van het spel stellen duidelijk dat het spel moet worden stil gelegd als er een tussenkomst van buitenuit is. De ref had het spel moeten stil leggen en hervatten met een scheidsrechtersbal. Ik ben absoluut verbaasd dat op dat niveau de scheidsrechter en zijn assistenten niet zagen wat er gebeurd was en niet de juiste beslissing namen."

Rafael Benitez, manager van Liverpool, wou niet ingaan op de fase. Hij vond het erger dat zijn ploeg slecht speelde. Steve Bruce, manager van Sunderland, wist aanvankelijk niet goed wat er gebeurd was. Achteraf hoorde hij over de regel: "Als je die regel kent, is het een beetje triestig. We hadden het geluk aan onze kant vandaag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties