Juhasz: "Ben niet meer dan een waterdrager"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Juhasz: "Ben niet meer dan een waterdrager"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels uit de nationale competitie zullen zaterdag een bekende krijger tegenkomen in de Hongaarse defensie. Anderlecht-verdediger Roland Juhasz viert er als aanvoerder zijn vijftigste nationale selectie.

Bondscoach Erwin Koeman gaf Juhasz de aanvoerdersband. “In dit team ben ik niet meer dan een waterdrager”, relativeert de speler van de Belgische competitieleider in HNB. “De echte sterren zijn de offensieve spelers zoals Dzudszak van PSV. Hij is onze gevaarlijkste man.”

“Ik ben als aanvoerder zelfs geen grote prater. Net als bij Anderlecht krijg ik hier soms het verwijt dat ik te weinig praat, maar het is al veel verbeterd.”

Juhasz is een grote naam in Hongarije. Hij werd vorig jaar verkozen tot Hongaars Speler van het Jaar. “Ik scoorde ook al vijf doelpunten voor de nationale ploeg. Ik maakte er zelfs mijn mooiste goal uit mijn carrière: een volley tegen Italië. Maar het liefst van al zou ik eens een groot tornooi willen halen.”

Bij België loopt geen Romelu Lukaku. Daar is Juhasz zeer blij mee. “Nog nooit in mijn leven zag ik zo'n talent. Toen ik 16 jaar was woog ik zeker 30 kilogram minder. Mijn dijen zijn gespierd, maar Romelu's dijen zijn twee keer zo dik als de mijne. Bovendien is hij nog snel ook. Ik zal het al lastig genoeg hebben tegen Tom De Sutter.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties