Datum: 04/12/2009 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse en Eupen verdelen 4 treffers onder elkaar
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Lierse en Eupen verdelen 4 treffers onder elkaar
Foto: © SC

Er komt voorlopig geen afscheiding bovenaan in tweede klasse. Lierse en Eupen hielden elkaar mooi in evenwicht op het Lisp met twee doelpunten aan beide zijden.

De twee ploegen begonnen met een gelijk aantal punten aan de wedstrijd. De bezoekers uit Eupen toonden zich technisch de meerdere van de thuisploeg en kwamen bij de eerste kans meteen op voorsprong. Jerome Colinet stak het leer door tot bij Danijel Milicevic. Met een overhoeks schot gaf hij Vladan Kujovic geen schijn van kans.

Het duurde ruim twintig minuten voor geel-zwart voet aan de grond kreeg. De snelle Tomasz Raszinski zorgde andermaal voor het verschil. Eupen-doelman Radek Petr kwam veel te ver uit zijn doel en haalde de kwieke Poolse Canadees onderuit. Jurgen Cavens zette de strafschop feilloos om.

Willy Aubameyang trof vlak voor rust nog de dwarsligger, maar het doelpunt viel vlak na de pauze aan de andere kant. Een scherpe vrije trap van Cavens werd aan de eerste paal binnentgetikt door de volledig vrijstaande Timothy Dreesen. Het eerste doelpunt van de verdediger dit seizoen.

Fazli Kocabas bezorgde Lierse bijna een 3-1-voorsprong met een eigen doelpunt, maar het was een defensieve fout van de thuisploeg die aan de basis lag van de gelijkmaker. Lierse gaf veel te makkelijk een hoekschop weg en zag in dezelfde fase Dreesen geblesseerd uitvallen. Eupen profiteerde optimaal van de de korte numerieke meerderheid. Mijat Maric klom het hoogste en knikte het leer knap in de verste hoek.

Lierse ging nog op zoek naar het winnende doelpunt, maar slaagde er niet meer in om de bezoekende doelman te bedreigen. De concurrentie krijgt morgen en zondag de kans om te naderen op het leidersduo.
Herbeleef Lierse SK - Eupen