Eendracht Opstal
Bellem SK
Datum: 24/01/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 20
Opstal zwaar onderuit tegen Bellem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal zwaar onderuit tegen Bellem
Foto: © SC

In het eerste halfuur kon Opstal nog enigszins de indruk wekken de wedstrijd te kunnen en willen winnen. Nadien nam Bellem het heft in handen en liep over de te trage thuisploeg.

Bellem koos direct voor de snelle counter maar Devriese mikte naast (5’). Opstal reageerde gevat en Buys zag zijn schot via een verdediger naast gaan (9’). Bij de hoekschop vlamde ook Sesay via een verdediger naast. Halfweg de eerste helft hadden de bezoekers Wende uit het oog verloren maar die knalde in de wolken. Even later kopte Sesay een open kans onbegrijpelijk over. Bellem opteerde voor de snelle counter en Moerman rondde perfect af. De thuisploeg ging direct door en Maes verlengde een voorzet tegen de touwen. Aan de overzijde ging Van Hee aan de haal, bereikte D’hoedt en Opstal mocht terug achtervolgen. Op slag van rust kopte Sesay een hoekschop op de rug van een verdediger.

Onmiddellijk na de koffie zorgden de snelle bezoekers opnieuw voor gevaar. Moerman omspeelde Haentjens maar besloot in het zijnet (48’). Lorenzo zag een schot in hoekschop verwerkt. Maes kopte de corner op de lat (57’). Coeck ging gepast in de baan op een vlam van Sesay (61’). Bellem voelde de winst en stak een tandje bij. Harnie kon nog net een kopbal van Devriese van onder de lat koppen. Toen Steyaert razendsnel aan de haal ging bood hij Moerman de 1-3 aan. Opstal kon niet meer volgen en moest de kelk tot de bodem ledigen. D’hoedt liet de thuisploeg ter plaatse, vond Moerman en die maakte zijn hattrick rond. Na zwak uitverdedigen ging Devriese door en die zette de eindstand op het bord. In de slotfase knalde Van de Voorde op de binnenkant van de paal.

Opstal: Haentjens, Lorenzo, Gyselinck (70’ Decuypere), Buys, Sesay, Harnie, Enis, Maes, Saerens, Wende (70’ Van der Elst), Vanhooimissen

Bellem: Coeck, Lootens, Devriese (87’ Canoot), De Meulemeester, Bral, Van de Voorde, Mouton, Boone, Van Hee (53’ Steyaert), D’hoedt, Moerman (87’ Dombrecht).

Doelpunten: 31’ Moerman 0-1; 32’ Maes 1-1; 36’ D’hoedt 1-2; 73’ en 79’ Moerman 1-3 en 1-4; 82’ Devriese 1-5

Kaarten: Geel: Enis, Mouton, Moerman, Harnie Rood: 82’ Enis