Appelterre-Eichem
Kruibeke J.Vl.
Datum: 14/02/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stadion KE Appelterre-Eichem
Kruibeke pakt punt bij Appelterre, Terjoden de periode
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke pakt punt bij Appelterre, Terjoden de periode
Foto: © SC

Wedstrijd met twee volkomen verschillende gezichten op een halve ijsbaan. Kruibeke speelde in de eerste helft de thuisploeg van het kastje naar de muur. In de tweede helft was het de beurt aan Appelterre om de bezoekers achter de feiten te laten lopen.

 

Jong Vlaanderen zorgde van in het begin voor gevaar. Een hoekschop van Ladi Kuyé werd nipt naast verlengd. Aan de overzijde kwam Bart Evens een voetje te kort om Jurgen De Maayer te verontrusten. Kruibeke domineerde en Tim Hélin moest plat op een schot van Nick Pieters. Even later gaf Davy Theunis een knappe voorzet naar Pieters en die plofte het leder onder de lat. Appelterre had geen weerwoord en stond met de rug tegen de muur. Mario Verbraeken vlamde iets te hoog. Rond het halfuur was De Maayer attent op een schot van Andres De Glas uit de tweede lijn. Hélin had een goede parade nodig op een knal van Johan Segers. Net voor de rust kreeg Pieter Van de Manacker een verre voorzet van Verbraeken onvoldoende onder controle.

 

Blijkbaar was de koffie de bezoekers slecht bevallen want ze kregen geen poot meer aan de grond. Een verre vlam van Bart De Durpel ging net voorbij de kruising. Een voorzet van Evens viel bovenop de lat. Hélin moest zich tussen een bos van spelers gooien om onheil te voorkomen. De Durpel bereikte de vrijstaande Maarten Moulart en de bordjes hingen gelijk. De Glas nam De Maayer op de korrel. Kort na het uur ontsnapte Kruibeke aan de doodssteek. Tot drie keer toe werden schoten van dichtbij afgeblokt of had De Maayer een reflex in huis op een knal van Davy Standaert. Ook Jens Kiekens vond de bezoekende goalie op zijn weg. Robin Van Herreweghe kreeg een torenhoge kans maar liftte een corner van dichtbij over. De Maayer moest zich strekken op een vrije trap van Standaert. In de slotminuten vlamde Kiekens naast het bezoekende doel.

 

Door het gelijkspel van Kruibeke is Terjoden-Welle, waar de thuismatch tegen Jonge Lede werd afgelast, mathematisch verzekerd van de tweede periode. (AN)

 

KE Appelterre: Hélin, Vermeulen (46’ Vaal), Standaert, Moulart, Van Herreweghe, De Glas (79’ Van de Maele), Kiekens, Evens, Alexander, De Durpel.

 

KJV Kruibeke: De Maayer, Verbraeken, Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten, Theunis, Kuyé (73’ Vierbergen),, Van de Manacker (87’ Martens), Lenjou, Segers, Pieters.

 

Doelpunten: 13’ Pieters 0-1; 52’ Moulart 1-1

 

Gele kaarten: 59’ Segers; 83’ Noeninckx