Stadion: Stadspark Turnhout
Turnhout dient Antwerp nieuwe klap toe
Steurbaut Kersten

Na de financiële perikelen hebben de spelers van Antwerp nu ook een zware klap gekregen op het veld van Turnhout. De ‘Great Old’ speelde een verdienstelijke partij, maar ging in de slotfase door de knieën.

De wedstrijd was nochtans goed begonnen voor Antwerp. Kevin Oris kopte na zes minuten de 0-1 tegen de touwen. De bezoekers namen de wedstrijd in handen, maar vergaten om de kloof verder uit te diepen. Oris en Tibor Tisza faalden in de afwerking.

Turnhout kwam met de rust in zicht beter in de wedstrijd. Met succes. Vincent Van Trier loste een vrije trap van Tamsin, Gunther Loyens was goed gevolgd om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Alan Ven trapte nog op de paal.

De tweede helft leverde veel animositeit op met kansen aan beide kanten. Ook Oris trof het doelhout, Ven zag een schot van de lijn gekeerd door Matthias Trenson.

Antwerp moest met tien verder na een tweede gele kaart voor Jef Vogels in zijn debuutwedstrijd, maar toch waren de rood-witten nog een paar keer dicht bij een doelpunt. Tisza kwam net te kort en een schot van Manu Kenmongé werd knap gekeerd door Horsten.

Na handspel van Bas Vervaeke ging de bal op de stip en brak de veer bij Antwerp. Ven scoorde deze keer wel en Hennie Noyen trapte in de slotfase nog een derde doelpunt tegen de touwen.