Pocognoli looft organisatie en spirit

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Pocognoli looft organisatie en spirit
Foto: © SC

Sebastien Pocognoli zag Standard een goede wedstrijd spleen tegen Panathinaikos. De verdediger droomt stiekem van een nieuwe Europese finale van de Rouches.

“We hadden een moeilijk begin verwacht”, reageert Pocognoli. “Ze moesten snel scoren en zetten meteen veel druk. Maar de coach had gevraagd om aandachtig te zijn en de nul te houden tot aan de rust. En dan scoren wij op het best denkbare moment.”

Standard blijft bevestigen in Europa. “Twee zeges tegen Panathinaikos, dat is toch een mooie referentie. Zowel daar als hier stond de organisatie goed en was de spirit uitstekend. Voeg daar het talent van Jovanovic en Mbokani aan toe en je komt heel ver.”

“We zitten nu bij de laatste acht en daar is alles mogelijk. Er zijn al een paar mooie ploegen uitgeschakeld. En als we het tegen Panathinaikos kunnen, waarom zou het dan tegen andere ploegen niet mogelijk zijn.”

Pocognoli beseft dat dit een historisch moment is voor Standard. “Het is al 28 jaar geleden dat we zover zijn geraakt. Toen speelde Standard de finale in Barcelona. We moeten nog twee rondes overleven om hetzelfde te realiseren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties