Van Buyten thuis onderuit tegen Stuttgart, Robben geblesseerd

Ward Callens
| 17 reacties

Bayern München heeft zaterdagmiddag een slechte zaak gedaan in de titelstrijd. Bayern, met Daniel Van Buyten in de basis, verloor in eigen huis met 1-2 van VfB Stuttgart. Eerste achtervolgers Schalke 04 en Leverkusen spelen later nog tegen elkaar.

Bayern München – VfB Stuttgart: 1 – 2

Bayern München is er zaterdag niet in geslaagd een kloofje te slaan met Schalke 04 en Leverkusen. Daniel Van Buyten en co lieten zich in de eigen Allianz Arena verrassen door middenmoter Stuttgart.

Bij de thuisploeg begon Arjen Robben op de bank. De Nederlander kreeg rust van zijn trainer Louis Van Gaal. In afwezigheid van de creatieve aanvaller was het Ivica Olic die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Toch konden de bezoekers nog voor rust gelijkmaken, via Christian Träsch.

Na de rust liet Van Gaal Robben toch opdraven. Maar ook met hem erbij kon Bayern het tij niet keren. De gok van Van Gaal om zijn paradepaardje toch op te stellen, liep echter falikant af. Even voor tijd moest de Nederlander hinkend naar de kant met een kuitblessure. Robben zal wellicht de CL-match tegen Manchester United missen.

Vijf minuten na de pauze was het Cipiran Marica die de bezoekers op voorsprong bracht. Der Rekordmeister slaagde er nadien niet meer in de score te wijzigen.

Zaterdagavond ontvangt Leverkusen Schalke 04. Als Leverkusen de drie punten pakt, komt het op gelijke hoogte met Bayern. Wint Schalke 04, dan neemt het de koppositie over.

Hertha BSC – Borussia Dortmund: 0 – 0

Dortmund bleef steken op een scoreloos gelijkspel bij hekkensluiter Hertha BSC. De ploeg uit het Ruhrgebied was opgeklommen tot de vierde plaats in de Bundesliga, en is in volle strijd voor een Europees ticket. Hertha is al een tijdje de rode lantaarn in Duitsland en lijkt een vogel voor de kat.

Dankzij het puntje tegen Dortmund verkleint de Berlijnse club de kloof met Freiburg en Hannover tot vier punten. Dortmund ziet Werder Bremen, dat met 4-2 won van Nürnberg, naderen tot op één puntje.