Competitie: Champions League
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Lyon bekert verder ondanks verlies in Bordeaux

Olympique Lyon speelt in de halve finale van de Champions League tegen Bayern München. Lyon verloor in het Frans onderonsje met Bordeaux wel met 1-0, maar won de heenmatch met 3-1.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de slotminuut van de eerste helft gemaakt. Tremoulinas combineerde aan de linkerkant met Jussie en bracht de bal hard voor het doel, waar Plasil instormde. Hij raakte de bal licht, waardoor het leer bij Marouane Chamakh kwam en die wist van dichtbij via het lichaam van een Lyon-speler de bal in doel te duwen, zijn vijfde in deze Champions League.

Een vrijschop van Bastos kwam eerder al dicht bij een doelpunt. Even later kreeg Gomis ietwat gelukkig de bal op zijn hoofd na een corner, maar het leer ging nipt over. Bordeaux was gewaarschuwd en leek nu beter in de match te komen. Wendel was er aan de overkant dichtbij, maar zijn kopbal ging over.

Tien minuten voor tijd was er een opstootje en Lyon leek Cissokho kwijt te gaan raken nadat hij Jussie een duw gaf. De linksback kwam goed weg met geel, net zoals Lyon even later goed weg kwam bij een poeier van Diarra. Hij raakte de lat. Chamakh maakte dan toch de verdiende treffer voor Bordeaux. Via het lichaam van Cissokho duwde hij de bal binnen.

Na de rust kreeg Lyon dadelijk een goeie kans. Carrasso kwam ver uit zijn goal en werd door Gomis handig omspeeld. Bordeaux nam het initiatief weer in handen, maar kreeg weinig mogelijkheden. Chamakh probeerde nog een strafschop te versieren, maar ging veel te gemakkelijk naar de grond, waarna Wendel vier minuten voor tijd nog een harde kopstoot in huis had. Lloris pareerde echter, waardoor Lyon doorbekert. (AN)