Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Anfield Road
Liverpool neemt vlot afstand van Benfica
Fabian Morren

Liverpool blijft nog kans maken op een prijs dit seizoen. De Reds plaatsten zich voor de halve finales van de Europa League na een 4-1-overwinning in de return tegen Benfica.

Liverpool had een week eerder de heenwedstrijd in Lissabon met 2-1 verloren. Het Engelse team van coach Rafael Benitez had evenwel maar zes minuten nodig om die achterstand ongedaan te maken.

Dirk Kuijt opende, op aangeven van Steven Gerrard, in de 28ste minuut de score. Zes minuten later verdubbelde Lucas de de voorsprong van de Reds.

Benfica had aan één treffer genoeg om verlengingen af te dwingen, maar het was Fernando Torres die aan de overkant met twee doelpunten voor een veilige 4-0-voorsprong zorgde. Het doelpunt van Oscar Cardozo was voor de Portugezen niet meer dan een eerredder.