Eine
Kruibeke J.Vl.
Datum: 10/04/2010 17:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stadion Eine
Glansloze winst van Kruibeke in Eine
Gentil Dossche
| 0 reacties
Glansloze winst van Kruibeke in Eine
Foto: © SC

Na een teleurstellende wedstrijd waren de bezoekers tevreden over het behaalde resultaat, maar de manier waarop was om snel te vergeten. Een sterk verjongd Eine bezat niet de kracht om iets te forceren.

Op het hobbelige veld was het wachten tot voorbij het kwartier om een eerste goede actie te zien en meteen was het ook prijs. Nick Pieters schilderde de bal op het hoofd van Ward Vertonghen en Eine mocht achtervolgen. Binnen de minuut kreeg Kruibeke twee nieuwe kansen. Pieters kopte een voorzet van Tim Vierbergen in de voeten van Vertonghen maar die vlamde over. Bart Meulewaeter moest zich reppen voor de aanstormende Vierbergen. Net voorbij het halfuur tikte de opdrijvende Vierbergen het leder rakelings naast de verste paal. De thuisportier ging goed plat bij een kopbal van Mario Verbraeken.

Kruibeke ging na de rust direct op zoek naar een tweede treffer en Meulewaeter moest plat op een schot van Vierbergen. Ladi Kuyé nam de hoekschop voor zijn rekening en Ward Vertonghen kopte zijn 17de van het seizoen op het bord. Na een persoonlijke raid kon Vierbergen de wedstrijd beslissen maar zijn doelpunt werd vrij laat afgevlagd. Eine reageerde via Pedro Van Buynder die wild over vlamde. Meulewaeter was attent op een schot in de draai van Vierbergen. Aan de overzijde moest Jurgen De Maayer een knal van Jelle Lauweryns wegboksen. Kruibeke vergat te voetballen en Eine knokte zich in de wedstrijd. Bij een hoekschop kopte Jasper Lauweryns de aansluitingstreffer tegen de netten. Jens Lefebvre miste de kans op de gelijkmaker toen hij een voorzet voorlangs trapte. Davy Van Moortel zag een knal nog van de lijn gekeerd. Vertonghen stuurde Kuyé alleen voor doel maar die poeierde onbesuisd over. In de slotminuten verlengde Vertonghen een hoekschop op de handen van Meulewaeter.

Kwik Eine:Meulewaeter, Van den Broecke (63’ De Meester), Decock, Crombé, Van Buynder, Lauweryns Jasper, De Praeter (63’ Lefebvre), Radaj (80’ Gheenens), Lauweryns Jelle, Leyman, Callaert.

Kruibeke:De Maayer, Verbraeken, Van Moortel, Theunis, Vierbergen (80’ Schippers), Kuyé, Vertonghen, Lenjou, Segers, De Wolf, Pieters

Doelpunten: 18’ en 47’ Vertonghen 0-1 en 0-2; 65’ Jasper Lauweryns 1-2

Gele kaarten:Decock, Crombé