intInter Milaan
barBarcelona
0-1
19' Pedro
0-2
21' Pedro (Maxwell)
1-2
Maicon 48'
2-2
3-2
Datum: 20/04/2010 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Halve Finales (H)
Tactisch plan Mourinho krijgt Barcelona op de knieën
Tactisch plan Mourinho krijgt Barcelona op de knieën
Foto: © SC

Inter gaat met een uitstekende uitgangspositie naar Camp Nou. De Milanezen kwamen 0-1 achter, maar kwamen via Sneijder, Milito en Maicon op 3-1. Barça moet vol aan de bak als het zijn favorietenrol nog wil waarmaken.

Inter had zijn les goed geleerd uit de vorige CL-wedstrijden. Lionel Messi werd het voetballen belet. Het duo Zanetti-Motta, met een foutje als het moest, had hem helemaal in de tang. Toch kwam Barcelona op voorsprong. Maxwell maakte snelheid op de linkerflank en kneep naar binnen. Daar legde hij de bal terug op de aanstormende Pedro en Julio Cesar had geen verhaal tegen het schot.

Gaandeweg kwam Inter beter in de wedstrijd en had het een eerste goede kans via Eto'o, maar die vond Victor Valdes op zijn weg. De rebound werd door Milito onbesuisd voorlangs geschoten.

Toch was het tien minuten na de goal van Barça wel raak. Inter rommelde wat aan in de zestien, maar kreeg de bal toch bij de volledig vrijstaande Sneijder. De Nederlander schoot het leer snoeihard onder Victor Valdes. Het spel leed onder de vele kleine foutjes en echt grote kansen kwamen er niet meer in de eerste helft.

Super Milito

De tweede helft begon evenwichtig, beide teams hielden elkaar veelal bezig op het middenveld. Toch kon Inter er een keer venijnig uitkomen, maar Sneijder kwam te kort om binnen te duwen. Na vijf minuten was het wel raak en weer was het Inter.

Een counter uit het boekje kwam via Milito bij Maicon, die net een ren van zeventig meter had gedaan, en de Braziliaan tikte binnen. En het werd nog erger voor de topfavoriet in de CL. Een voorzet vanop rechts kwam tot bij Sneijder. Die kopte de bal door naar Milito die van dichtbij Valdes kon verslaan.

The Special One's plan

Barça kon daar weinig tegenover zetten, behalve misschien een schot van Messi dat makkelijk gepakt werd. José - The Special One - Mourinho zijn tactische plan klopte helemaal: Barcelona niet laten voetballen en Messi in een goede zone opvangen. Barcelona begon naar het einde van de wedstrijd toe meer druk te zetten, maar opnieuw kon het geen echte kansen versieren.

Inter werd teruggedrukt in de zestien. Alves claimde nog een penalty (met reden), maar kreeg geel voor duiken. En Pique kreeg nog een dot van een kans om de aansluitingstreffer te maken, maar de geboren Catalaan treuzelde te lang met zijn schot en Lucio keilde de bal weg.

Herbeleef Inter Milaan - Barcelona

Champions League

 Halve Finales (H)