Boussoufa vindt Gerets de perfecte bondscoach

Mathias Dumarey
| 13 reacties
Boussoufa vindt Gerets de perfecte bondscoach
Foto: © SC

Eric Gerets wordt waarschijnlijk de nieuwe bondscoach van Marokko. Dat is helemaal naar de zin van Mbark Boussoufa (foto). De Anderlecht-speler en Marokkaans international vindt de Limburger de perfecte bondscoach voor zijn land.

"Eric Gerets staat voor discipline, motivatie en goed voetbal. Hij heeft ook een grote internationale uitstraling", zegt Mbark Boussoufa vandaag in HNB. "Er is nu een nieuw tijdperk begonnen in het Marokkaanse voetbal. De voetbalbond heeft nieuwe bestuurders aangesteld en veel oudere spelers hebben afscheid genomen van de nationale ploeg", legt de Anderlecht-speler uit.

Eric Gerets werd fel gesolliciteerd door de Marokkaanse koning Mohammed VI, al coacht hij tot nader order nog altijd het Saoedische Al-Hilal. De koning helpt zelfs om het riante loon van de Limburger te betalen. Ook de structuur rond de nationale poten is al opgebouwd. Zo zal ex-Australisch bondscoach Pim Verbeek zich gaan bezighouden met de Marokkaanse jeugd die in Europa speelt. De Fransman Jean-Pierre Morlans wordt de nieuwe technisch directeur.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties