Platini: "Domenech maakte er een zootje van"

Platini: "Domenech maakte er een zootje van"
Foto: © SC

Frankrijk zal geen hoge ogen gooien op het WK in Zuid-Afrika beweert Michel Platini. Het Franse icoon en huidig UEFA-voorzitter is niet mals voor bondscoach Domenech.

"Er is zeker een Raymond-probleem," citeert Sky Sports Platini. "Het is een probleem met zijn persoonlijkheid, niet met zijn kwaliteiten als coach. Hij heeft er een zootje van gemaakt."

Een plaats bij de beste zestien moet desalniettemin mogelijk zijn, acht de Fransman. Zijn land is ingedeeld in een poule met Zuid-Afrika, Uruguay en Mexico. "De eerste ronde zullen ze wel doorkomen, maar daarna zullen ze Argentinië of Nigeria tegenkomen en dan zie ik ze eruit gegooid worden."

Ook het gebrek aan individuele kwaliteiten gaat Les Bleus opbreken. "Er zitten enkele goede spelers in de selectie, maar laten we eerlijk zijn: een geweldige speler zit er niet tussen. Frankrijk heeft een geweldige generatie verloren."

"Ze horen niet bij de beste teams van de wereld, maar bij de groep daar onder met landen als Argentinië, Duitsland, Italië, Portugal en Nederland", vervolgt Platini. In zijn ogen zijn Spanje, Brazilië en Engeland de topfavorieten. "Zij hebben de beste teams en de beste spelers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties