Datum: 25/04/2010 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse bouwt titelfeest in eigen huis
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Lierse bouwt titelfeest in eigen huis
Foto: © SC

Lierse behoort na drie seizoenen in het vagevuur van tweede klasse terug tot de elite van het Belgische voetbal. De Pallieters klaarden in eigen huis probleemloos de klus tegen Waasland. Het werd 2-0.

In het najaar van 2007 streek Maged Samy op het Lisp neer. De Egyptische mecenas had maar één doel voor ogen. Lierse naar eerste klasse loodsen en er op termijn een Europese topclub van maken.

Derde poging

Het zat Samy echter niet mee. Lierse miste tot twee keer toe de promotie. Tot voor enkele weken leek het ook bij de derde poging mis te lopen. Met de meet in zich kreeg Aimé Anthuenis de geel-zwarte trein toch terug op de rails en liet de concurrentie kostbare punten liggen.

Tegen Waasland mocht Lierse zich opmaken voor een heus titelfeest. Het Lisp en omliggende straten kleurden geel en zwart en na een kwartier kregen ook de spelers op het veld hun zenuwen onder controle.

Een eerste afstandsschot van Mohamed Abdel Wahed werd nog gepareerd door Dimitri Verhulst, maar bij de tweede poging van de Egyptenaar was de bezoekende doelman kansloos. Het Lisp ontplofte, Wahed dankte de voetbalgoden en kuste de Lierse grasmat.

Bevrijding

De openingstreffer werkte duidelijk bevrijdend. Lierse drukte door en Joseph-Désiré Job profiteerde van een foutje van Verhulst om van dichtbij de 2-0 binnen te prikken. Wahed, tot twee keer toe, en Radzinski misten op een haar na een derde treffer voor rust.

Na rust kwam de titel en promotie naar eerste klasse nooit in gevaar. Radzinski wilde nog graag zijn doelpuntje meepikken in de geel-zwarte kampioenenwedstrijd. De Poolse Canadees was niet scherp genoeg in de afwerking, maar werd samen met de invallende Jurgen Cavens nog getrakteerd op een staande ovatie.

Huiswerk

Na het laatste fluitsignaal van Benonie Burie barstte op het Lisp een volksfeest los dat nog tot in de vroege uurtjes zal duren. Eigenaar Maged Samy kan beginnen met zijn huiswerk voor eerste klasse. (AN)

Herbeleef Lierse SK - RS Waasland

2e klasse

 Speeldag 37