olyLyon
bayBayern München
Datum: 27/04/2010 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade Gerland
Van Buyten is eerste Belg in finale Champions League
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Van Buyten is eerste Belg in finale Champions League
Foto: © SC

Bayern München heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Champions League. De Duitsers wonnen na de heen- ook de terugwedstrijd in Lyon. Daniel Van Buyten is de eerste Belg in de finale in 22 jaar.

Bayern München had vorige week al de heenwedstrijd met 1-0 gewonnen en zag de kwalificatie in het Stade de Gerland nooit in gevaar komen.

De Duitse Rekordmeister domineerde en had al in de tweede minuut op voorsprong moeten komen, maar Thomas Müller plaatste het leer onbegrijpelijk aan de verkeerde kant van de paal.

Olympique Lyon onderging de wet van de sterkte en kreeg net voorbij half de eerste helft een mokerslag. Arjen Robben, heerser op het middenveld, zette de actie op, Ivica Olic rondde de aanval mooi af: 1-0.

De Kroaat kreeg Lyon, dat na een rode kaart van Cris met tien man verder moest, met twee doelpunten in de tweede helft helemaal op de knieën. Robben, vorige week nog razend op Louis Van Gaal, toverde deze keer een kamerbrede glimlach op zijn gelaat bij zijn wissel. Hamit Altintop liet in de slotfase de 4-0 liggen.

Bayern München speelt op 22 mei in Santiago Bernabeu zijn eerste Champions League-finale sinds 2001 (winst tegen Valencia). Daniel Van Buyten is de allereerste landgenoot die de eindstrijd van het kampioenenbal, sinds de hervorming in 1993, speelt.

De laatste Belg in de finale van Europacup I was Eric Gerets. Hij won de beker met de grote oren in 1988 met PSV.

Herbeleef Lyon - Bayern München