Ferguson: 'Kamikazeaankopen'

Dennis Smeyers
| 10 reacties
Ferguson: 'Kamikazeaankopen'
Foto: © SC

Manchester United bleef behoorlijk braaf de voorbije transferperiode. Spectaculaire transfers zijn er uit die hoek alvast niet gekomen. Helemaal anders ging het bij rivaal Manchester City. Sir Alex Ferguson spreekt over 'kamikazeaankopen'...

'In de laatste drie jaar hebben we veel rijke zakenmannen gezien die een voetbalclub steunen of zelfs kopen', zei Ferguson. 'Zij zijn bezig met een kamikaze-actie om al hun geld maar direct op te maken', aldus de Schotse succescoach.

"Het is niet te geloven welke bedragen er in het hedendaagse voetbal omgaan, maar ik denk dat dit nog twee of drie jaar gaat duren: totdat de nieuwe eigenaars inzien dat het halen van veel nieuwe spelers niet automatisch tot prijzen leidt."

Ferguson vindt dat zijn club het goede voorbeeld geeft.  "Het is moeilijk om te weten hoe andere clubs er over denken, maar Manchester United is een club waar jonge talenten zich kunnen ontwikkelen", wijst de manager op het nut van de eigen jeugdopleiding.

"In de jaren vijftig kwam deze club van de grond door jonge spelers en die gedachtegang is eigenlijk nooit verdwenen. Misschien is het verschil met andere clubs dat we hier al jarenlang met dezelfde staf werken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties