Opstal en Rapide Lebbeke delen de punten

Gentil Dossche

Een hoogstaand eerste halfuur en een rare kronkel kort voor de rust. Opstal dat voor een dubbele voorsprong zorgt en Rapide dat zich toch nog naar een gelijkspel werkt. De talrijke toeschouwers hebben zeker genoten.

Al vrij snel werd de toon gezet. Lendert Putteman kopte een voorzet op de vuisten van Benjamin Haentjens en Koen Mathys moest een vlam van Peter De Pauw onschadelijk maken. Kevin Harnie kopte een hoekschop op de lat en Putteman kon op de lijn opruimen. Een bezoekend doelpunt op randje buitenspel werd afgevlagd. Nog geen kwartier ver en er zat animo in de match. Opstal nam dan het initiatief en Mathys moest attent zijn op een schot van Kim Carlier en een kopbal van Tommy Rottiers. Een doelpunt hing in de lucht en kwam er ook. Peter De Pauw kopte een vrije trap van Carlier in de benedenhoek. Rapide reageerde onmiddellijk en claimde een strafschop toen Putteman al dan niet foutief werd afgestopt. De uitstekend leidende Christiaan Boone wuifde het protest weg. Kort voor de rust was er verzorging geweest voor een speler van Opstal en Dominique Lefèvre trapte de bal sportief naar Haentjens. De kronkel was echter zo mooi dat de bal in de winkelhaak verdween! Heel wat commotie uiteraard en de bezoekende spelersgroep kreeg de “fair-play” prijs toen ze vrije doorgang boden aan Peter De Pauw.

Onmiddellijk na de rust leek de match in een definitieve plooi te vallen. Geert Saerens knalde een dubbele voorsprong op het bord na corner. Lebbeke gaf zich niet gewonnen en Haentjens moest de meubelen redden. Eerst haalde hij een vlam van Didi Van Driessche van onder de lat. Direct daarna had de thuisportier een knappe save in huis op een kopbal van Pieter Van den Abbeele. Aan de overzijde nam Pieter-Jan Haegeman Mathys op de korrel. Rapide bleef de thuisverdediging onder druk zetten en dat loonde toen Maarten Cooreman een vrijschop binnenkopte. Cooreman dwong Haentjens tot een knappe parade. Toen dezelfde Cooreman het leder op het hoofd van Bram De Roover schilderde was de gelijkmaker een feit. Ei zo na kon Opstal toch nog de 3 punten thuis houden maar de volkomen vrijstaande Thomas Moerman verzuimde een wenkende kans af te werken.

Volgende zaterdag is Rapide Lebbeke gastheer voor VK Ninove. Zondagnamiddag trekt Eendracht Opstal naar leider SV Voorde.

Eendracht Opstal: Haentjens, De Maeyer, Rottiers (68’ El Boudati), De Pauw, Zahriou (79’ Karamanis), Moerman, Carlier, Haegeman, Harnie, Saerens, Van Hoomissen

Rapide Lebbeke: Mathys, K. Scheerlinckx, De Visscher, Heyrman (78’ Moussa), J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche, Lefèvre (88’ Verhaegen), Cooreman (86’ B. Van Driessche), De Roover, Van den Abbeele

Doelpunten:28’ De Pauw 1-0; 39’ Lefèvre 1-1; 43’ De Pauw 2-1; 46’ Saerens 3-1; 69’ Cooreman 3-2; 84’ De Roover 3-3

Kaarten: geel: De Visscher; Heyrman; De Pauw; Moerman