Meetjesland
Svelta Melsele
Datum: 02/10/2010 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 6
Melsele in tweede helft onderuit bij Eeklo
Gentil Dossche
| 0 reacties
Melsele in tweede helft onderuit bij Eeklo
Foto: © SC

In een wedstrijd die snel heen en weer ging zette de thuisploeg zijn ambities kracht bij door Melsele met lege handen naar huis te sturen. Pas in de tweede helft kon Eeklo de bezoekers van zich afhouden.

Al van bij de start trok Eeklo vooruit via Ben Ahmed die naast mikte. Melsele reageerde langs Geeraerts maar Van Avermaet was attent. Ook De Jonghe stuitte op de thuisportier. Aan de overzijde gaf Somers geen krimp op een schot van De Maesschalck. Een vrije trap van Ben Ahmed viel op de deklat. Somers verijdelde pogingen van Van Wingen en Van der Cruyssen. Aan het halfuur ging Geeraerts aan de haal maar vlamde over. De bezoekende portier had een knappe redding in huis bij een schot van Van Wingen. Geeraerts bediende Belfassi na mistasten in de thuisverdediging maar deze kon niet afwerken. Op slag van rust geraakte De Jonghe niet voorbij Van Avermaet en tikte Somers een vrijschop van Schotte over de lat.

De eerste kans na de pauze was voor de bezoekers. Geeraerts kon een voorzet van Belfassi niet afronden. Frechier loodste Van Wingen met een splijtende voorzet door de bezoekende defensie en Eeklo mocht juichen. Melsele aangeslagen en het werd nog erger toen D. Vermeulen het leder met de hand beroerde in de 16. 2de geel voor Vermeulen en bal op de stip. Van Wingen gaf Somers geen kans. Nog geen minuut later was het bijna terug zo ver na een fout vanBrokken, maar de bal werd net buiten de rechthoek gelegd. Somers was attent op de vrije trap van Schotte. Beide ploegen voerden nog enkele wissels door maar der stand wijzigde niet meer.

Eeklo: Van Avermaet, Gueye, Schotte, De Maesschalck, Frechier (81’ Van Moorhem), Van Wingen, Van der Cruyssen, Deham, Van Loo, Dhaese (73’ Pirelli), Ben Ahmed (69’ De Jaeger)

Melsele:Somers, Brokken (81’ De Beleyr), Liessens, Peirsman, D. Vermeulen, Smet, F. Vermeulen, De Keersmaeker (64’ Vinck), De Jonghe (69’ Samari), Geeraerts, Belfassi.

Doelpunten:53’ en 63’ Van Wingen 1-0 en 2-0.

Kaarten: Geel: Dhaese. Rood: 63’ D. Vermeulen (2x geel)