Analyse Doelschutters en overzicht Oost-Vlaanderen (07)

Gentil Dossche
Doelschutters en overzicht Oost-Vlaanderen (07)

Onze doelschutters hadden de boodschap begrepen en vlamden er lustig op los. 34 keer werden de netten bol gezet. Kenneth Asselman en Ismael Ben Ayad zorgden elk voor een “kwartet” en James De Ly hield het bij een hattrick.

Ook Michael Keymolen en Jari Vyaene deden hun duit in het zakje met elk 2 treffers. Kevin Goossens scoorde niet en moet een flink stuk van zijn voorsprong inleveren.

Topschutters:11 doelpunten: Goossens (Bambrugge) 9 doelpunten: Asselman (Voorde) 7 doelpunten: Van Kerschaver (Maldegem) 6 doelpunten: De Pauw (Opstal) en Nechelput (Ninove) 5 doelpunten: De Ly (Vrasene), Derycke (Maldegem) en Geeraerts (Melsele) 4 doelpunten: Ben Ayad (Lede), Canoot (Bellem), De Roover (Lebbeke), Keymolen (Bambrugge), Melkebeke (Merelbeke), Segers (Kruibeke) en Vyaene (Vrasene) 3 doelpunten: Ben Ahmed, Dhaese, Frechier en Van Wingen (Eeklo), De Cooman (Ninove), Feys (Destelbergen), Grobet (Lede), Matthynssens (Kemzeke) en Parmentier (Merelbeke) 2 doelpunten: Baes, Calsijn en Van Rie (Maldegem), Beerens (Ninove), Belfassi (Melsele), Carlier en Moerman (Opstal), De Blander, Delplace, Evrard en Guillemaere (Voorde), De Coen en Van den Bossche (Lede), De Palmenaer (Destelbergen), Erdogan (Merelbeke), Lefèvre, Putteman en Van den Abbeele (Lebbeke), G. Maes (Vrasene), Pieters, Van de Manacker en Vertonghen (Kruibeke), Trienpont (Kemzeke) en Van Laere (Bambrugge) 1 doelpunt: 41spelers

Wedstrijden: De weektopper ging door bij Maldegem waar Bambrugge op bezoek kwam. De leiders bogen een achterstand om in een voorsprong maar moesten toch een gelijkspel toestaan. Keymolen 0-1; Van Hee 1-1; Van Kerschaver 2-1; Keymolen 2-2

Bellembegon sterk aan de match maar Jong Lede was degene die scoorde. In de tweede helft stond er geen maat op de bezoekers. Ben Ayad trapte er maar liefst 4 binnen! Van den Bossche 0-1; Ben Ayad 0-2, 0-3, 0-4 en 0-5; De Coen 0-6

Eeklohad heel wat meer moeite dan gedacht om bij een kranig Destelbergen de punten weg te halen. Misschien verdiende de thuisploeg iets meer maar het verdict kwam op het bord. Frechier 0-1; Neirynck 1-1; Van Driessche 1-2

Rode Lantaarn Evergem kon slechts even genieten van het eerste seizoensdoelpunt want nog voor de rust legde Vrasene de match in een definitieve plooi. S. Van de Sompel 1-0; Vyaene 1-1; De Ly 1-2; Charifi 1-3; De Ly 1-4; Vyaene 1-5; De Ly 1-6

Kemzekedomineerde 90% van de match maar liet een 10-tal kansen onbenut. Ninove scoorde wel en de thuisploeg kreeg de koude douche. Deraeve 0-1; Van Belle 0-2

Kruibekekreeg in de eerste helft geen vat op het snelle spel van Rapide Lebbeke. Na de pauze keerde het tij en in het slot was Jong Vlaanderen het meest fortuinlijk. Lefèvre 0-1; Segers 1-1; El Mokhtari 2-1

Melseleklom snel op voorsprong maar kon slechts een paar minuten genieten. Opstal was niet aangeslagen en nog voor de pauze stond de eindscore op het bord. Belfassi 1-0; De Pauw 1-1; Karamanis 1-2; Carlier 1-3

Al na tien minuten moest Merelbeke het bij Voorde met een mannetje minder doen. Het eerste doelpunt van Asselman werd nog opgehaald maar nadien besliste de topschutter de wedstrijd. Asselman 1-0; Melkebeke 1-1; Asselman 2-1, 3-1 en 4-1

Rangschikking: Eeklo en Voorde 16pt; Maldegem 15pt; Lede 13pt; Kruibeke 12pt; Bambrugge, Ninove en Opstal 11pt; Kemzeke 10pt; Vrasene en Merelbeke 9pt; Melsele en Lebbeke 7pt; Destelbergen 4pt; Bellem 2pt; Evergem 0pt

Volgend weekend: zaterdag: Ninove – Melsele; Vrasene – Kemzeke; Lebbeke – Voorde en Maldegem – Eeklo. Zondag: Bambrugge – Kruibeke; Lede – Evergem; Merelbeke – Bellem en Opstal - Destelbergen

Een fout gezien? Geef een seintje aan gentil@telenet.be of via 0499.767.499.