Rangers verliest dure punten bij Inverness

Anthony Van der Planken

Glasgow Rangers heeft dure punten laten liggen op het veld van Inverness. Kenny Miller miste tien minuten voor tijd de mogelijk beslissende penalty.

Rangers kwam op het veld van Inverness niet verder dan een 1-1 gelijkspel en miste zo de kans om bovenin vijf punten uit te lopen op aartsrivaal Celtic.

Inverness stond aan de rust zelfs 1-0 voor na een doelpunt van Johnny Hayes. De winger liet doelman Allan McGregor kansloos met een prachtig schot met de linkervoet.

Rangers knokte echter terug na rust en kwam al gauw op gelijke hoogte. Miller zorgde met zijn twintigste goal van het seizoen voor de 1-1 iets voor het uur.

De topschutter toonde zich echter minder koelbloedig toen Rangers tien minuten voor tijd een penalty cadeau kreeg. Miller zette zich achter de bal, maar zag zijn flauwe poging gered worden door doelman Esson.

Rangers mist zo de kans om uit te lopen op Celtic, dat wel nog steeds drie punten minder telt.