Dury: "We gaan Lille met lef en ambitie te lijf"

Mathias Dumarey
| 20 reacties
Dury: "We gaan Lille met lef en ambitie te lijf"
Foto: © SC

Francky Dury (foto), trainer van AA Gent, wil geschiedenis schrijven met de club en overwinteren. Daarvoor volstaat een draw op het veld van concurrent Lille. En AA Gent heeft ambitie.

Francky Dury kijkt uit naar de Europese wedstrijd tegen Lille. "Het wordt zeker de boeiendste partij uit mijn trainerscarrière", weet de coach in HLN.

"Ik heb mijn spelers gezegd dat ze een unieke kans krijgen om te overwinteren en de 1/16de finales van de Europa League te spelen. Ik denk dat onze kansen nu hoger zijn om ons te plaatsen voor de volgende ronde dan dat we straks weer de Beker van België winnen. Wees nu eens eerlijk. Met Lille en Sporting Lissabon concurreren we met twee teams die ook in de Champions League hadden kunnen spelen", is Dury trots op het Europese parcours van AA Gent.

"Ik vind dat we voor de match van morgen veel vertrouwen mogen hebben. Het zou me echt verbazen mochten we zoals in Lissabon worden weggespeeld. Ik geloof erin dat we rijp genoeg zijn om bij de Franse competitieleider het spel naar ons toe te trekken en te controleren. Op de moeilijke momenten die er zeker zullen komen, zullen we overeind blijven in de organisatie. Ik heb hun partijen gezien tegen Bordeaux en Lorient en dat zou moeten volstaan voor een volledig beeld van hun spelsysteem", besluit Dury.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties